Coș

Melci de mere mix (Pomacea diffusa)

Melci de mere mix (Pomacea diffusa)
Melci de mere mix (Pomacea diffusa)
Melci de mere mix (Pomacea diffusa)
Melci de mere mix (Pomacea diffusa)
In așteptare
Melci de mere mix (Pomacea diffusa)
Melci de mere mix (Pomacea diffusa)
Melci de mere mix (Pomacea diffusa)
Melci de mere mix (Pomacea diffusa)
Melci de mere mix (Pomacea diffusa)
15 MDL
Fără TVA: 15 MDL
  • Stock: In așteptare
* Prețul este indicat pentru o singură unitate de produs (bucată, kg, crenguță, tufiș, buchet)
* Imaginile de pe site sunt cu titlu informativ, solicitați fotografiile originale de la vânzător

Descriere

Există și melci care sunt bineveniți. Melcii care au voie să-și folosească plantele pentru conținutul lor de inimă. Vorbim despre melci de mere, locuitorii drăguți ai apelor tropicale îndepărtate. În plus față de apetitul lor pentru rămășițele de plante și alge, ele încântă proprietarii lor cu case frumoase, colorate. Atitudinea în acvariu este foarte simplă. Câteva dorințe trebuie totuși îndeplinite.

Familia Ampullariidae
Dimensiuni 4–5 cm în diametru și 4,5–6,5 cm în înălțime
Aspect Bucleul este înalt. Verticile sunt atât de convexe încât par în trepte. Colorația atât a cochiliilor, cât și a corpului este destul de variabilă, ceea ce a făcut posibilă derivarea diferitelor forme de culoare. „Forma sălbatică” are o coajă maronie cu benzi spiralate mai închise. Din aproximativ 1960, este cunoscută și o formă galbenă - cu o coajă fără dungi de o culoare galben bogat (sau chiar galben-portocaliu, auriu), care a înlocuit aproape complet melcii cu dungi maronii în magazinele de animale. Culoarea corpului este, de asemenea, variabilă, de la foarte deschis (alb, crem) la gri închis, de fapt negru. Mai mult, moluștele cu capul și piciorul cenușiu pot avea și nuanțe albăstrui. Pe corp, petele roz-portocalii sunt adesea clar vizibile (cum amintesc de pistrui).
Arealul de trai Fluviul Amazon
Durată de viață 2-4 ani
Parametrii apei Temperatura: 20 - 25 C. Aciditate: 6,5 - 7,8; pH. Duritate: 8 - 18 gH.
Hrana Melcii de acvariu nu sunt deloc pretentiosi in ceea ce priveste hrana, ei mananca aproape orice pot rupe in bucati si care poate fi introdus in gura. Legume precum castraveti, spanac, morcovi si salata, hrana pe baza de peste, pesti morti, alti melci si oule lor, alge, creveti sunt mancate fara nici un fel de probleme. Asa cum s-a mai mentionat, Pomacea diffusa nu mananca vegetatie decat daca este foarte fina sau moarta si poate fi hranita mai bine cu hrana de pesti sub forma de pelete sau cu legume gatite sau spanac din conserva. Atentie cu aceste alimente, pentru a nu polua apa. Cantitatea de hrana data melcilor ar trebui adaptata nevoilor lor. In practica, aceasta inseamna sa nu se dea mai mult decat pot sa manance inainte ca hrana sa se deprecieze in apa. Teama de supraalimentare nu este necesara, dar ar fi o idee buna sa se restranga catitatea de hrana in bazinele mai mici pentru a evita o productie excesiva de reziduuri. Deoarece melcii de acvariu au cantitati mari de microorganisme in intestine care ii ajuta la digestia hranei, apa se poate incetosa pe masura ce aceste microorganisme sunt eliberate in apa. Acesta lucru nu este daunator in mod direct si poate fi chiar un lucru bun ca sursa de hrana pentru pesti. O filtrare buna si limitarea cantitatii de hrana pot reduce acest fenomen.
Compatibilitate Un acvariu numai cu melci de mere poate fi un pic plictisitor pe termen lung. Dar asta nu trebuie să fie așa. Acești melci nu au nevoie să trăiască o viață singuratică, deoarece lucrează bine cu alți locuitori ai apei animale și vegetale. Toate peștii ornamentali sunt vecini buni dar nici un pește care mănâncă melc Plantele sunt permise să crească în habitatul lor.
Întreținerea în acvariu Melcii de acvariu pot fi tinuti intr-un bazin de pesti standard, dar din cauza apetitului mare pentru plante al celor mai multe specii de melci, acestia nu reprezinta o alegere buna pentru toti acvariofilii. Totusi, asa cum s-a mai spus, Pomacea diffusa este o exceptie si moare de foame fara o cantitate adecvata de hrana, chiar daca este inconjurata de vegetatie acvatica. Din nefericire, multi oameni, chiar si personalul magazinelor de profil, nu sunt constienti de aceste diferente si considera toti melcii daunatori vegetatiei (o alta idee gresita). Melcii de acvariu pot convietui cu majoritatea pestilor fara probleme, dar speciile de melci mancatori de pesti ar trebui evitate. De asemenea, multi pesti incearca sa le ciupeasca tentaculele, dar aceasta nu este o problema pentru ca melcii se adapteaza rapid si isi tin tentaculele sub cochilie. In general se recomanda un volum de 10 litri de apa pentru fiecare melc de marime medie. De asemenea, este necesara acoperirea bazinului pentru a evita escapadele nocturne. Nu ati fi primii care-si gasesc melcii pe covor! Mai este necesara lasarea unui spatiu de cativa cm intre apa si capac pentru a asigura melcilor aer proaspat. Chiar daca au branhii si plaman, ei se vor ineca fara aer. In cazul in care se doreste reproducerea melcilor, este necesar un spatiu de aproximativ 10 cm pentru ca altfel melcii vor avea dificultati in depozitarea oualelor deasupra apei. Melcii de acvariu nu sunt pretentiosi in aceasta privinta: ei vor supravietui unor conditii aspre mai bine decat majoritatea pestilor. Luati aceleasi precautii ca si in cazul pestilor pentru a mentine calitatea apei la un nivel acceptabil (filtrare, schimbarea regulata a apei etc.). Totusi, deoarece melcii au nevoie de calciu pentru a-si construi casutele, ei au nevoie de ape neutre spre dure (pH 7 sau peste) si este important sa se tina cont de acest lucru. Daca apa este moale (calciu scazut), concentratia de calciu poate fi crescuta adaugand praf de marmura, piatra de var, cochilii sau preparate vandute in magazinele de profil in acest scop.