Coș

Axolotl

Axolotl
Axolotl
Axolotl
Axolotl
Axolotl
Axolotl
Axolotl
Axolotl
Axolotl
560 MDL
Fără TVA: 560 MDL
  • Stock: În stoc
* Prețul este indicat pentru o singură unitate de produs (bucată, kg, crenguță, tufiș, buchet)
* Imaginile de pe site sunt cu titlu informativ, solicitați fotografiile originale de la vânzător

Descriere

Axolotl (lat. Axolotl) sau, cum este numit, salamandra mexican intră în echipa ambistom. Această specie este considerată a fi o formă larvară a unei specii, cum ar fi tigrul ambisto. Axolotl se poate reproduce, fără a atinge vârsta unui adult, datorită faptului că glanda tiroidă este subdezvoltată.

Familia Ambystomidae
Dimensiuni 30 cm
Aspect Aceste creaturi arata amuzante si, datorita crestei lor, arata ca niște dragoni fanteziosi. Pe corpul axolotului se găsesc branhii care au forma de pene, le dau posibilitatea de a primi o cantitate suficientă de oxigen din mediul acvatic pentru activitatea lor vitală. 70% din lungimea corpului axolotlului este coada, lungă și lată, ușor aplatizată pe părțile laterale, ca restul amfibienilor, și constă din cincizeci de vertebre. Forma capului axolotl este ușor plat, ușor lată și dinții ascuțiți sunt localizați pe fălcile inferioare și superioare. Cu ajutorul lor axolotul vânează pentru pradă. Pielea acestor reptile este netedă, 15-17 caneluri perpendiculare pe laturi, și din acest motiv trunchiul pare inelat. Degetele de pe cele patru membre sunt libere, fără membrane. Pe picioarele din față - patru degete, pe spate - cinci.
Arealul de trai Habitatul este apele Mexicului: Lacurile Chalco și Xochimilco. Această specie este listată în Cartea Roșie, deoarece numărul scade dramatic din cauza urbanizării active..
Durată de viață 15 ani
Parametrii apei Temperatura: 14-20°C; Aciditate: 7-7,5; · Duritate: 6-16.
Hrana Cele mai bune lucruri cu care va puteti hrani un axolot sunt fie viermi vii, fie peletele de inalta calitate. Exista si alte optiuni dar pentru un nou proprietar, viermii sau peletele vor fi cea mai usoara optiune. Viermii sunt completi din punct de vedere nutritional si sunt un aliment de baza excelent. De regula ii gasiti la un magazin de animale de companie sau ii puteti cumpara online. Exista mai multe tipuri de pelete care pot fi folosite pentru axoloti. Hrana sub forma de pelete care se scufunda este grozava, iar acum exista tipuri special create pentru axoloti.
Compatibilitate Axolotelurile nu pot fi păstrate la alți pești, melci sau broaște. Fiecare dintre ei îl poate răni grav sau poate deveni purtător al bolii. Amfibianul are un stil de viață activ noaptea, când restul peștilor dorm. Iar regimul de temperatură nu este foarte potrivit pentru păstrarea peștilor.. Singura specie de pești care poate trăi într-un acvariu este peștișor de aur. Ei tolerează temperaturile scăzute în mod normal, principalul lucru este să le hrăniți bine.
Întreținerea în acvariu Axolotii creeaza o multime de reziduuri asa ca veti avea nevoie de un filtru bun. Cele mai populare doua tipuri de filtre pentru un detinator de axolot incepator sunt filtrele din burete si filtrele Hang On Back (filtre HOB). Un filtru pentru acvariul axolotului dvs. trebuie sa fie puternic dar fara sa afecteze prea mult debitul de apa, pentru ca axolotilor le place apa destul de linistita. Un acvariu pentru axoloti ar trebui sa aiba fie nisip, fie sa nu aiba nimic pe fund. Roci mari sau bucati de ardezie sau tigla pot fi plasate pe fundul acvariului insa asigurati-va ca nu exista substante chimice care se pot scurge de pe / din acestea in apa. Nu utilizati niciodata in acvariul unui axolot pietris sau stanci de dimensiunea capului sau sau mai mici. Acestia pot si vor inghiti aceste pietre ceea ce poate cauza moartea animalului. Asigurati-va ca orice folositi este moale si ca nu poate taia sau rani axolotul in niciun fel. Puteti utiliza plante artificiale sau ascunzatori atata timp cat axolotii pot intra si iesi din acestea. Ghivecele din teracota pot fi ascunzatori perfecte pentru axoloti carora nu le place lumina. Daca doriti, puteti chiar sa va incercati sa cresteti plante naturale de acvariu. Aveti nevoie de plante care se dezvolta in apa rece si in conditii de lumina scazuta. Este important sa aveti un rezervor complet ciclat inainte de a adauga axolotii. Acest lucru poate dura cateva saptamani asa ca ar trebui sa faceti acest lucru inainte de a aduce acasa axolotul. Ciclul azotului poate fi putin complicat atunci cand invatati prima data despre el dar nu trebuie sa va intimideze! Practic, acumulati bacterii bune astfel incat nitratii, nitritii si amoniacul sa ramana la un nivel adecvat. Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont in ingrijirea unui axolot este temperatura apei. Se recomanda sa schimbati 25% din apa acvariului, saptamanal. Daca testati apa si va dati seama ca amoniacul sau nitritii sunt mari ar trebui sa faceti o schimbare de 50% a apei. Daca nu reusiti sa mentineti aceste valori scazute va trebui sa mutati temporar axolotii. Pentru a usura lucrurile puteti curata acvariul axolotului in timpul saptamanii. Este mult mai usor sa aspirati in mod constant reziduurile de pe fundul acvariului pentru a mentine nivelul de amoniac scazut intre schimbarile de apa. Nu uitati sa declorinati intotdeauna apa inainte de a o adauga in acvariu.