Coș

Barb Roz (Puntius conchonius)

Barb Roz (Puntius conchonius)
Barb Roz (Puntius conchonius)
Barb Roz (Puntius conchonius)
Barb Roz (Puntius conchonius)
Barb Roz (Puntius conchonius)
Barb Roz (Puntius conchonius)
Barb Roz (Puntius conchonius)
Barb Roz (Puntius conchonius)
Barb Roz (Puntius conchonius)
45 MDL
Fără TVA: 45 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Cunoscut si  ca "barbus rosu", este un peste tropical de apa dulce  care ofera multa energie oricarui acvariu. Sunt pesti pasnici, insa ca majoritatea barbusilor sunt foarte curiosi si ajung sa ciupeasca inotatoarele voalate ale altor specii. Sunt pesti gurmanzi, nepretentiosi, ce pot fi o alegere isteata chiar si pentru acvaristii incepatori.

Familia Cyprinidae
Dimensiuni 7 cm
Aspect Rosy Barb Puntius conchonius (anterior Barbus conchonius) este unul dintre cei mai frumoși pești de apă dulce. Această barbă are o culoare argintie sau roz-cupru cu o culoare verde de-a lungul spatelui, iar masculii vor avea mai mult roz pe pântece.
Arealul de trai Specie originară din nord-estul Bengalului, râurile Kosi și Ami, India, Nepal și Bangladesh.
Durată de viață 5 ani
Parametrii apei Т=18-26°С, pH=6.5-7.5, GH=8-18.
Hrana Alimente uscate de dimensiuni adecvate, viermi, insecte și alte nevertebrate mici, precum și material vegetal și detritus organic. Mâncăruri mici vii și înghețate, cum ar fi Daphnia, Artemia împreună cu fulgi și granule de bună calitate.
Compatibilitate Tinuti in grupuri ei se inteleg cu majoritatea speciilor de pesti de dimensiuni mici, pasnice. In pereche vor fi stresati si vor ciuguli inotatoarele lungi ale altor specii, de aceea in acest caz evitati pesti precum Guppy, Scalari, Gourami. Tinuti in grup, conconiu se inteleg bine cu: Xipho, Gourami, Scalari, Danio, Tetra, „pesti cutit” etc.
Întreținerea în acvariu Barbus conconius nu va da mari batai de cap atunci cand vine vorba de calitatea apei. Prefera o apa bine filtrata, semidura, cu un pH neutral si o temperatura ce poate varia intre 18o si 26o Celsius, insa cel mai bine se simte la 24o. Se stie ca tolereaya bine un nivel mai mare de nitrati, devenind candidatii ideal pentru un acvariu nou, proaspat ciclat. Conconius se simt cel mai bine in carduri de 5- 6 indivizi, formula in care le dispare obiceiul de a ciuguli inotatoarele celorlalti pesti. Daca optati doar pentru o pereche atunci atunci veti avea de-a face cu acest comportament. Unui card de 5 exemplare ii este necesar un acvariu de cel putin 80 de litri, cu cat mai mult cu atat mai bine. Sunt inotatori activi, ce petrec mai mult timp inspre partea de jos a acvariului. Oferiti un acvariu plantat mai bine pe laterale, pentru a lasa suficient spatiu de manevra in centrul acvariului. Acesti pesti vor ciuguli plantele cu frunze subtiri, asa ca alegeti unele mai robuste (Java moss). Conconius consuma cu placere si algele, curatand plantele de algele paroase. Folositi un substrat inchis la culoare pentru a pune mai bine in evidenta coloratia acestor pesti. Un capac la acvariu este obligatoriu intrucat acesti pesti sunt foarte buni saritori.