Coș

Macropod (Macropodus opercularis)

Macropod (Macropodus opercularis)
Macropod (Macropodus opercularis)
Macropod (Macropodus opercularis)
Macropod (Macropodus opercularis)
Precomandă
Macropod (Macropodus opercularis)
Macropod (Macropodus opercularis)
Macropod (Macropodus opercularis)
Macropod (Macropodus opercularis)
Macropod (Macropodus opercularis)
0 MDL
Fără TVA: 0 MDL
  • Stock: Precomandă
* Prețul este indicat pentru o singură unitate de produs (bucată, kg, crenguță, tufiș, buchet)
* Imaginile de pe site sunt cu titlu informativ, solicitați fotografiile originale de la vânzător

Descriere

A fost adus pentru prima dată în Franța în 1869, iar în 1876 a apărut la Berlin. Acest mic, dar foarte frumos pește de acvariu a jucat un rol major în popularizarea acvariilor din întreaga lume.
Odată cu apariția unui număr mare de alte specii de pești, popularitatea macropodului de acvariu a scăzut oarecum, dar rămâne în continuare unul dintre cei mai populari pești, pe care aproape fiecare acvarist îi păstra.

Familia Osphronemidae
Dimensiuni 7-12 cm
Aspect Pestele paradis are dimensiuni medii. Masculii sunt mai mari decat femelele si mai viu colorati. Femelele au o culoare stearsa si sunt mai rotunjoare. La maturitate, masculii etaleaza inotatoarele fine si alungite, cu varfurile ascutite. Coada este bifurcata si este cea mai lunga inotatoare. Coloritul de fond este gri-verzui, insa dungile verticale de un rosu si albastru aprins atrag toate privirile. Mici pete negre sau colorate infrumuseteaza corpul si inotatoarele. Coada este de obicei rosie. In prezent exista o serie de varietati de culoare (albino, negru etc). Ca toti specii din familia lui, pestele paradis este inzestrat cu organul-labirint, care actioneaza ca un plaman, permitandu-i pestelui sa respire si aer atmosferic, pe langa cel din apa. Speranta de viata este de 6 ani, insa in conditii excelente de acvariu poate ajunge si pana la 8 ani.
Arealul de trai Macropodus opercularis traieste in Asia de Sud-Est (China, Vietnam, Taiwan, Cambogia, Korea) si mai nou a fost introdus in Madagascar si SUA
Parametrii apei pH-ul apei: 6 - 8.0 Temperatura apei: 16 -26 °C Duritatea apei: 6-10 °d
Hrana În acvariu, puteți hrăni cereale, granule, furaje de cocoș. Dar este important să diversificăm mâncarea și să nu o limităm doar la furajele de marcă.+ Mâncarea vie sau congelată este o alegere excelentă pentru macropod. Vierme de sânge, tubule, corpetra, artemie, el va mânca totul. Propensă la supraalimentare, este mai bine să te hrănești de două ori pe zi în porții mici.
Compatibilitate Cel mai bine este să păstrați macropodul singur sau cu specii mari și neagresive. Cei mai buni vecini sunt de natură pașnică și spre deosebire de peștele macropod. De exemplu, gourami, pește zebra, barbă, tetras, ancistrus, sinodontis, acantofalm. Trebuie să evitați peștele cu aripioare lungi. Macropodii sunt vânători pricepuți, iar prăjiții nu supraviețuiesc în acvariu alături de ei. Într-un acvariu general, macropodul trebuie să controleze totul și, dacă există o vedere predispusă la același lucru, luptele sunt inevitabile. Însă, în mare măsură, depinde de personaj, pentru multe macropode trăiesc în acvarii comune și nu ating pe nimeni. Femelele se pot înțelege între ele fără probleme. Macropodele sunt, de asemenea, potrivite pentru acvarii generale, cu condiția ca vecinii să nu fie suficient de rău și de mari. Cel mai bine păstrat cu pești care sunt semnificativ mai mari și nu sunt agresivi.
Întreținerea în acvariu O pereche de pesti paradis are nevoie de cel putin 80 de litri pentru a se simti confortabil. Daca doriti sa adaugati si alti pesti, cresteti capacitatea vasului. Acvariul in care traieste cuplul trebuie sa fie bine plantat si dotat cu multe ascunzatori, unde femela sa se poata retrage daca masculul devine prea agasant (si de multe ori se intampla asa). Mai multe femele in apa, mai putin stres penru ele! Nu omiteti sa introduceti si plante de suprafata, utile atunci cand pestii doresc sa se reproduca. Decorati acvariul si cu pietre sau lemn. Alegeti un substrat mai inchis la culoare, care va ccentua coloritul frumos al pestilor. Dotati acvariul cu un capac, intrucat acesti pesti sunt recunoscuti saritori. Iluminarea sa fie moderata. Acvariul are nevoie de o buna filtrare, insa care sa nu dea nastere unor curenti puternici.