Coș

Pangasius hypophthalmus

Pangasius hypophthalmus
Pangasius hypophthalmus
Pangasius hypophthalmus
Pangasius hypophthalmus
Pangasius hypophthalmus
Pangasius hypophthalmus
Pangasius hypophthalmus
Pangasius hypophthalmus
Pangasius hypophthalmus
150 MDL
Fără TVA: 150 MDL
  • Stock: În stoc
* Prețul este indicat pentru o singură unitate de produs (bucată, kg, crenguță, tufiș, buchet)
* Imaginile de pe site sunt cu titlu informativ, solicitați fotografiile originale de la vânzător

Opţiuni disponibile

Descriere

Pangasius sau rechin (lat. Pangasianodon hypophthalmus), un pește mare, vorace, care poate fi păstrat într-un acvariu, dar cu mari rezerve. Pangasius are o vedere foarte slabă și sunt foarte nervoși, se sperie ușor. Nu bate pe pahar și nu speria peștele, ei se pot deteriora într-un atac de panică nebun. După un atac de panică, îți poți vedea peștele întins pe fund, rupt, epuizat. Iar dacă ai noroc, se vor recupera în timp.

Familia Pangasiidae
Dimensiuni 50-70 cm
Aspect Pangasius este un pește mare, cu o formă a corpului asemănător cu un rechin. Un corp neted, puternic, pe față sunt două perechi de bici. Există una sau două coloană vertebrală pe aripă dorsală scurtă, precum și spine pe aripioarele pectorale. Aripioarele grase sunt bine dezvoltate, la fel și finul anal lung. Tinerii sunt deosebit de atrăgători, au două dungi largi și întunecate care străbat întregul corp, cu toate acestea, la adulți, culoarea se estompează și dungi dispar.
Arealul de trai Indochina
Parametrii apei Т=22-28ºC, dGH 5-20º, рН 6,5-8
Hrana Omnivor, hrana vie, granule, fulgi.
Compatibilitate Sunt o specie pasnica insa pestii foarte mici vor fi cel mai probabil mancati. Sunt foarte activi si pot fi tinuti impreuna cu Oxydoras niger, Megalodoras urunoscopus ori Pterodoras granulosus dar si cu Pacu sau alte cyprinide mari.
Întreținerea în acvariu Acvariul nu trebuie sa fie amenajat intr-un anumit fel insa se pot adauga crengi si radacini submerse insa aceste trebuiesc fixate ferm pentru a nu putea fi miscate de catre pesti. Substratul poate fi nisipos iar apa trebuie sa fie bine filtrata si oxigenata. Se recomanda ca filtrele si incalzitoarele sa fie externe deoarece acesta le poate distruge, deasemenea capacul acvariului trebuie sa fie fixat ferm deoarece se poate agita si il poate misca.