Coș

Aphyosemion gardneri

Aphyosemion gardneri
Aphyosemion gardneri
Aphyosemion gardneri
Aphyosemion gardneri
Nou
Aphyosemion gardneri
Aphyosemion gardneri
Aphyosemion gardneri
Aphyosemion gardneri
Aphyosemion gardneri
86 MDL
Fără TVA: 86 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Pește frumos și strălucitor, ușor de păstrat și de crescut, pașnic în raport cu alte specii. Toate acestea îl fac un candidat excelent pentru un acvariu general, precum și pentru rolul primului animal de companie al unui acvarist începător.

Familia Nothobranchiidae
Dimensiuni 6-7 cm
Aspect Are un corp colorat in albastru-metalizat sau turcoaz, cu foarte multe pete de culoare rosie sau visinie concentrate in special pe partile laterale si partea dorsala. Aceste pete sunt raspandite pe toate inotatoarele cat si pe coada. Inotatoarele si coda sunt marginite spre exterior de o banda de culoare rosie culminand la capatul lor cu cate o banda de culoare galben-aurie. Singura pereche de inotatoare, care sunt incolore si transparente, sunt cele pectorale. Acelasi auriu este intalnit si in zona din jurul ochilor. Masculii sunt ceva mai colorati decat femelele.
Arealul de trai Africa
Durată de viață 1-2 ani
Parametrii apei pH 6,0-7,5, gH 2-15°dGH , kH 4-15°dGH, T- 20 - 24 oC (23-26 °С)
Hrana Australe nu este prea pretentios la mancare si consuma chiar si fulgi cand este infometat dar coloritul lui splendid si dezvoltarea sa normala se obtin doar printr-o alimentatie predominant constituita din hrana vie (Tubifex, Chironomus,Artemia, Daphnia, s.a.). Ceea ce este sigur e faptul ca fara hrana vie nu prea veti reusi sa obtineti o noua generatie iar daca veti reusi s-o obtineti pestisorii vor fi rahitici si vor avea un colorit care va va displace in mod sigur.
Compatibilitate Aphyosemion australe sunt pesti pasinici si este de dorit sa fie crescuti impreuna cu pesti de talie asemanatoare si cu un temperament asemanator. In cazul in care sunt crescuti impreuna cu pesti de talie mare sau agresivi, acestia se vor retrage intr-un anumit colt al acvariului unde se vor putea ascunde.
Întreținerea în acvariu Trei pestisori din aceasta specie -un mascul si doua femele- se pot tine fara probleme intr-un bazin de 5 litri cu sau fara filtru interior; acvariul este foarte indicat sa fie bine plantat cu Anubias sp., Cryptocoryne sp., Mycrosorum pteropus etc. In conditiile absentei unui filtru este obligatorie schimbarea apei 10-15% la fiecare 2 zile. Un strat de turba acoperita cu putin pietris si nisip este solul potrivit pentru un astfel de mediu in care traiesc acesti pesti. Sunt o specie agresiva fata de alte exemplare din specie sa, mai ales masculii care sunt teritoriali si isi protejeaza grupul de femele si teritoriul. Acvariu trebuie sa fie bine acoperit pentru ca acesti pesti sunt o specie recunoscuta pentru faptul ca au obiceiul sa sara din bazin.