Coș

Anubias (Anubias barteri)

Anubias (Anubias barteri)
Anubias (Anubias barteri)
Anubias (Anubias barteri)
Anubias (Anubias barteri)
Anubias (Anubias barteri)
Anubias (Anubias barteri)
Anubias (Anubias barteri)
Anubias (Anubias barteri)
Anubias (Anubias barteri)
92 MDL
Fără TVA: 92 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Anubias barter (Anubias var. Barteri) este una dintre cele mai populare plante din hobby-ul acvariului datorită rezistenței sale și îngrijirii ușoare. Este folosită ca plantă de acvariu de prim plan și mijloc, atașată de pietre și zăbrele, este folosită foarte des în proiectarea acvatică.


Familia Araceae
Dimensiuni Înăţimea: 40cm; Lungime: 25-30 cm
Aspect Toți reprezentanții au un sistem rădăcinos puternic, ramificat și puternic, scufundat în pământ cu nu mai mult de câțiva centimetri. Tulpina crește doar până la o anumită înălțime. Mai multe frunze dense pe tulpini subțiri o lasă. Distanțele dintre noduri sunt mici, petelele sunt netede, unele sunt în formă de ax. Frunzele sunt verzi, ajungând la o lungime de 3 până la 38 de centimetri. Ele sunt spre deosebire de frunzele de alge, tare, piele și netede. Păstrează bine venele laterale principale și primare. Plăcile de frunze sunt diverse în formă: ovală, lanceolată, triunghiulară, semi-arcuită, ureche. Inflorescențele sunt asemănătoare cu cele ale florilor de calla - o petală ușoară, înclinată și cob în bază. Ca urmare a înfloririi fructelor înflorite - fructele cu semințe multiple sunt globulate sau obose.
Arealul de trai Patria Anubias este sud-estul Nigeria, Camerunul și Bioko sunt partea de vest a Africii
Parametrii apei pH 5,5 - 8; GH (duritatea apei) 2 - 15; Temperatura 22 - 27˚C
Compatibilitate Datorită rezistenței sale, planta de acvariu anubias poate trăi în aproape orice acvariu și poate coexista cu multe tipuri de pești. El este în siguranță chiar lângă peștii erbivori. Frunzele durabile nu sunt potrivite pentru hrană. Locuitorii acvariului, care se învârt în jurul rizomului, sunt și vecini minunați pentru el, dar aici apare același pericol ca și în cazul suprapopulării acvariului - o suspensie mecanică.
Întreținerea în acvariu Pentru o creștere bună, este necesară apă curată, sol saturat, „gras” și moderarea iluminării. Adesea se adaugă cărbune de mesteacăn în sol, ceea ce creează un mediu mai hrănitor pentru această plantă. Poate fi hrănită o plantă de acvariu de aubis barter. Mai multe plante fiice cresc pe rizom, care pot fi utilizate pentru reproducere.