Coș

Anentome helena sau Clea helena

Anentome helena sau Clea helena
Anentome helena sau Clea helena
Anentome helena sau Clea helena
Anentome helena sau Clea helena
Anentome helena sau Clea helena
Anentome helena sau Clea helena
Anentome helena sau Clea helena
Anentome helena sau Clea helena
Anentome helena sau Clea helena
16 MDL
Fără TVA: 16 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Anentome helena (Clea helena), cunoscut si ca melcul asasin, nu este doar o prezenta atragatoare in acvariu, ci si un mijloc eficient de a scapa de inmultirea necontrolata a altor melci, mai ales melcilor paraziti maro, din familia planorbis si physa. 

Familia Buccinidae
Dimensiuni Pana la 2 cm
Aspect Moluștele au o coajă alungită în formă de con, cu o suprafață nervură. Este decorat cu dungi alternante - galbene și negre. Corpul în sine este gri cu pete. Lângă gura chiuvetei există un mic despărțitor care vă permite să închideți intrarea în caz de pericol.
Arealul de trai Originari din Asia de Sud-Est (Indonezia, Thailanda, Malayezia)
Durată de viață 2 ani
Parametrii apei Temperatura: 24-28 Valoare pH: 7,5-8,5 Duritatea apei gH: 9-12
Hrana In natura, s-a observat ca se hranesc atat cu proteine din vietati deja moarte, cat si cu prada vie, cum ar fi viermi sau melci; cu alte cuvinte, acesti melci sunt atat pradatori, cat si necrofagi. In conditii de captivitate, cu siguranta vor manca un mare numar de melci nedoriti, dar nu se vor da in laturi nici de la alte proteine animale, cum ar fi peletele pentru pestii de fund, sau hrana congelata ori granulata care ajunge la fund. Cu alte cuvinte, orice hrana care va fi in raza lor de actiune, va fi acceptata. Modalitatea de hranire cu hrana vie, dar si cu crevetii morti, de exemplu, este de sugere a victimei prin „trompa”.
Compatibilitate În natură, Helen dieta este hoituri si hrana vie - insecte si melci. În acvariu ei mananca cantitati mari de melci, de exemplu - fizică, bobine, Melanie. Cu toate acestea, Melanie mananca cel mai rău. Închide melci, cum ar fi pentru adulți Neretina, ampulyarii, Marisa sau specii mai mari tilomelany Ea nu amenință nimic. Helena este pur și simplu în imposibilitatea de a face față cu ei. Helena vanatoare poking un tub special (la capătul căruia gura), în coajă melc și literalmente supt. O mare melci ea nu reușește să repete acest truc. În mod similar, pește și creveți, acestea sunt prea repede pentru ea, și nu este potrivit pentru această vânătoare melc pentru creveți.
Întreținerea în acvariu Helena este foarte rezistent și păstrați-le simplu. La fel ca majoritatea celorlalte melci, Helena ar simți prost apă prea moale, deoarece acestea trebuie să se scufunde minerale. Aceste melci sunt apă proaspătă, iar ei nu au nevoie de apă sărată. Dar ei sunt bine luate în sus și ușor sărată. Melcul Helena este un tip care este săpat în pământ, și soluri moi, nisip sau pietriș foarte fin (1-2 mm) sunt necesare pentru solul ei naprimer.Takoy crea condiții cât mai realiste posibil, pentru că după ce mănâncă Helena vizuini în sol complet sau parțial. acestea vor fi, de asemenea, mai dispuși să divorțeze într-un acvariu cu un teren moale, pentru că tânăra Helen după naștere îngropat imediat și apoi își petrece cea mai mare parte a timpului în pământ.