Coș

Atya Gaboon (Atya gabonensis)

Atya Gaboon (Atya gabonensis)
Atya Gaboon (Atya gabonensis)
Atya Gaboon (Atya gabonensis)
Atya Gaboon (Atya gabonensis)
In așteptare
Atya Gaboon (Atya gabonensis)
Atya Gaboon (Atya gabonensis)
Atya Gaboon (Atya gabonensis)
Atya Gaboon (Atya gabonensis)
Atya Gaboon (Atya gabonensis)
200 MDL
Fără TVA: 200 MDL
  • Stock: In așteptare
* Prețul este indicat pentru o singură unitate de produs (bucată, kg, crenguță, tufiș, buchet)
* Imaginile de pe site sunt cu titlu informativ, solicitați fotografiile originale de la vânzător

Descriere

Atya Gaboon este un creveți cu aspect formidabil, care se hrănește prin filtrare, dar de fapt o creatură drăguță, inofensivă și ușor incomodă. Creveții africani care se hrănesc prin filtrare sunt mari fani ai curentului activ din acvariu din care filtrează algele plutitoare, microorganismele și alte alimente cu evantaiele lor pufoase și moi.

Familia Atyidae
Dimensiuni 12-18 cm
Aspect Culoarea este variabilă - de la gri-albastru la cobalt strălucitor și poate fi, de asemenea, gri, roz sau galben. Culoarea depinde de culoarea decorațiunilor și de starea creveților. După napârlire, culoarea devine albă. Membrele pectorale sunt transformate in evantai, cu ajutorul carora crevetii prinde hrana in curent. Noul dimorfism este slab exprimat - femelele sunt mai mici, dar au abdomenul mai plin, masculii sunt mai mari, dar mai zvelți.
Arealul de trai În Africa de la Zair până în Senegal, în America de Sud din Brazilia până în Venezuela
Durată de viață Creveții Gaboon trăiesc aproximativ 10 ani
Parametrii apei T: 24-28°C (limita superioară 32°C, la temperaturi sub 22°C, sănătatea se deteriorează), pH 6-7, dH 6-8.
Hrana Cu ajutorul filtrelor lor, creveții rețin toată suspensia - bucăți de alge și furaje și alte mărunțișuri. În plus, creveții mănâncă viermi de sânge, coretra și hrană specială pentru creveți.
Compatibilitate Practic toți creveții sunt potriviți ca vecini: Amano, cireșe, creveți de sticlă. Nu este de dorit să le păstrați cu reprezentanți mari ai genului macrobrahim, raci care vor manifesta agresivitate. Peștii dintr-un acvariu cu filtru ar trebui să fie liniștiți și de dimensiuni medii: guppies, platies, swordtails, tot felul de tetra, spini, neoni, rasboras, ancistrus, coridoare etc.
Întreținerea în acvariu Păstrarea filtrelor gaboneze este ușoară. De fapt, cel mai important lucru de făcut este să asigurăm echilibrul biologic și fluxul în acvariu. Pentru a face habitatul cât mai aproape de natural, ar trebui să oferi acvariului o mulțime de adăposturi, pietre și zgomote. Opțiunea ideală este un herbalist dens, cu vârfuri de lemn de plutire, unde filtrele de alimentare se pot urca și își pot răspândi evantaiele. Pentru a păstra creveții care se hrănesc prin filtrare, acvariul este echipat cu un filtru, aerare și un încălzitor. Schimbările regulate de apă sunt obligatorii. Acvariul în sine este echipat cu multe adăposturi: zgomote, pietre, plante.