Coș

Mastacembelus armatus

Mastacembelus armatus
Mastacembelus armatus
Mastacembelus armatus
Mastacembelus armatus
Mastacembelus armatus
Mastacembelus armatus
Mastacembelus armatus
Mastacembelus armatus
Mastacembelus armatus
280 MDL
Fără TVA: 280 MDL
  • Stock: În stoc
* Prețul este indicat pentru o singură unitate de produs (bucată, kg, crenguță, tufiș, buchet)
* Imaginile de pe site sunt cu titlu informativ, solicitați fotografiile originale de la vânzător

Descriere

Descoperit în 1800, a fost păstrat în acvarii din întreaga lume de mulți ani și este încă popular pentru frumusețea, comportamentul și aspectul său neobișnuit. Dar, datorită dimensiunii și obiceiurilor sale, nu este potrivit pentru fiecare acvariu.

Familia Mastacembelidae
Dimensiuni 50 cm
Aspect Mastacembus a armatus are un aspect foarte special. Capul i se culcă și are ochi mari rotunzi care îi permit să vadă în toate direcțiile. Gura lui este, de asemenea, alungită și echipată cu dinți ascuțiți, ceea ce îi permite să -și surprindă cu ușurință prada. Aripioarele sale sunt lungi și fine, ceea ce îi conferă o mare agilitate în apă. Corpul Mastacembus a armatus este acoperit cu cântare solide care îl protejează de prădători. Culoarea sa variază, în general, de la maro închis la negru, cu pete mai deschise pe burtă. Părțile inferioare ale corpului său sunt acoperite cu picant spinos, ceea ce îi conferă un aspect formidabil.
Arealul de trai Specie originară din India, Thailanda și Sumatra
Durată de viață 14 ani
Parametrii apei Temperatura - 22–28 ° С, duritate - până la 20 °, pH - aproximativ 7,0
Hrana Alimentele cărnoase, cum ar fi creveții, krilul și lancefish, alimentele vii și congelate, materii vegetale.
Compatibilitate Locuitori de noapte, mai ales pașnici și timizi. Cu toate acestea, ei vor mânca cu siguranță pești mici și vor ignora restul. În plus, pot fi destul de agresivi față de rude și, în general, păstrează doar un individ per acvariu. Da, iar dimensiunea rar vă permite să păstrați un cuplu, aveți nevoie de un acvariu foarte mare, cu multe adăposturi.
Întreținerea în acvariu Bun pentru acvaristii experimentati si rau pentru incepatori. Mastatsembelas nu tolerează bine mișcarea și este mai bine să cumpărați pești care trăiesc într-un acvariu nou de destul de mult timp și s-au calmat. Două mutari la un alt acvariu la rând îl pot ucide. Când este transplantat într-un nou loc de reședință, se aclimatizează pentru o perioadă destul de lungă și este practic invizibil. În primele săptămâni este foarte greu să-l faci să mănânce. Apa proaspătă și curată este, de asemenea, foarte importantă pentru armatus. Are solzi foarte mici, ceea ce înseamnă că este vulnerabil la răni, paraziți și bacterii, precum și la tratarea și menținerea substanțelor nocive din apă. Cel mai important parametru pentru ei este întotdeauna apa curată și bine aerată. Sunt necesare schimbări regulate de apă, un filtru extern puternic și curent. Mastatzembel își petrece întreaga viață în fund, rareori ridicându-se în straturile mijlocii ale apei. Deci, este important ca o mulțime de produse de degradare - amoniac și nitrați - să nu se acumuleze în sol.