Coș

Apistogramma cacatuoides

Apistogramma cacatuoides
Apistogramma cacatuoides
Apistogramma cacatuoides
Apistogramma cacatuoides
Apistogramma cacatuoides
Apistogramma cacatuoides
Apistogramma cacatuoides
Apistogramma cacatuoides
Apistogramma cacatuoides
160 MDL
Fără TVA: 160 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Apistogramma cacatuoides este una dintre cele mai populare ciclide pitice din hobby. Un pește foarte frumos și strălucitor, cu multe variații de culoare, este numit așa pentru structura particulară a aripioarei dorsale, care amintește de un papagal cacatos.
Familia Cichlidae
Dimensiuni 6-8 cm
Aspect Masculii au inotatoarele foarte dezvoltate. Inotatoarea dorsala are primele trei radii crescute lungi fata de celelalte si are varfurile ascutite. Inotatoarea caudala este bifurcata, iar inotatoarea anala este ascutita. Femelele spre deosebire de masculi nu au inotatoarele dezvoltate. Coloritul masculilor depinde de locuitorii acvariului si acesta poate fi variat. Cea mai comuna varietate are corpul colorat in maro spre gri. Burta este portocalie apropiindu-se de culoarea inotatoarei dorsale,anale si pelviene.Varful inotatoarei anale este colorat albastru-verzui, ca si inotatoarele pelviene. Corpul este marcat cu o dunga laterala care se extinde de la ochi pana la inotatoarea caudala. Sub aceasta dunga se gasesc trei linii scurte.Depinde de dispozitia pestelui, 5-7 benzi sunt vizibile pe partea superioara a spatelui. Ochiul este marcat cu o dunga care se extinde pana jos in coltul branhiilor.Femelele nu sunt foarte colorate.
Arealul de trai Apistogramma cacatuoides este un peste frumos colorat, originar din Sudul Americii, mai exact din raul Yavari, la granita cu Brazilia si Peru.
Durată de viață 4 ani
Parametrii apei Т=23-27°С, pH=5.0-7.0, GH=1-19
Hrana Ca hrana este recomandata cea vie pentru un colorit intens, formata din: Artemia salina, Daphnia, Cyclops, Gammarus, Chironomide. Accepta si fulgii,granulele,tabletele si in final inima de vita tocata marunt (de asemenea este buna si inima de curcan).Nu au incredere sa mearga la suprafata apei sa manance (se hranesc la fundul apei).
Compatibilitate Apistogramma cacatuoides este un peste teritorial care poate fi asociat cu alte Apistogramme (de exemplu Apistogramma bitaeniata care este o specie similara, Apistogramma borellii, Apistogramma uaupesi, etc.), corydoras,Paracheirodon innesi, Lamprocheirodon axelroxi, tetre (caracide) si alti pesti care inoata la nivelul superior al acvariului. Un mascul trebuie tinut cu mai multe femele, toti formand un harem. Masculii sunt bataiosi in timpul sezonului de imperechere si pot ataca alti pesti din acvariu, chiar si pe femele (daca in acvariu avem un harem).
Întreținerea în acvariu Acvariul trebuie sa aiba lungimea 80 cm cu o capacitate de 115 litri (bineinteles ca un acvariu cu lungimea mai mare de 80 cm nu le face rau), iar acvariul minim trebuie sa aiba cel putin 50 cm lungime cu o capacitate de 50 litri. Este bine sa avem in acvariu niste plante plutitoare pentru a difuza lumina si un substrat inchis la culoare. Acvariul trebuie sa fie bine plantat si sa aiba multe ascunzatori printre pietre, lemne si radacini.