Coș

Echinodorus ozelot

Echinodorus ozelot
Echinodorus ozelot
Echinodorus ozelot
Echinodorus ozelot
Echinodorus ozelot
Echinodorus ozelot
Echinodorus ozelot
Echinodorus ozelot
Echinodorus ozelot
120 MDL
Fără TVA: 120 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Echinodorus ocelot este produsul unei încrucișări artificiale a lui Echinodorus bart cu Echinodorus Schluter „leopard”. Rezultatul este o plantă care este foarte nepretențioasă în conținut, așa că poate fi recomandată în siguranță acvaristilor începători.

Familia Alismataceae
Dimensiuni Planta atinge 20–50 cm înălțime și 20–40 cm în lățime.
Aspect Culoarea este verde sau roșu-maro cu un model de pete închise, care, spre deosebire de alte Echinodorus „pătate”, nu se pierd nici măcar la lumină slabă. Modelul frunzelor li s-a părut crescătorilor similar cu modelul corporal al pisicii prădătoare din America de Sud Ocelot, care se reflectă în numele acestei specii.
Arealul de trai Este un hibrid artificial.
Parametrii apei Temperatura - 15-30°С Valoarea pH-ului - 5,0–8,0 Duritatea apei - 0–21°dGH Nivel de lumină - mediu sau ridicat
Întreținerea în acvariu Priveliștea nu este foarte capricioasă. Poate fi recomandat în siguranță chiar și începătorilor. Acvariul în care îl puteți planta ar trebui să aibă cel puțin o sută de litri. Înălțimea sa este de dorit nu mai puțin de cincizeci de centimetri. Puteți, desigur, să plantați un tufiș într-un recipient mai mic, dar când va atinge dimensiunea maximă, va ocupa întregul volum, iar la un nivel scăzut al apei se va ridica deasupra, formând frunze de aer. Pentru sol, puteți folosi nisip grosier de râu, pietricele mici, așchii de granit sau un amestec dintre acestea. Grosimea stratului de sol trebuie să fie de cel puțin opt centimetri. Dacă plantați o rozetă tânără într-un sol bine stabilit, bine colmat, atunci nu este necesară o pansare suplimentară cu CO2 sau îngrășăminte minerale. Echinodorus ozelot are suficienți nutrienți din sol și este completat prin hrănirea peștilor și schimbând o cincime din apă săptămânal. Dacă solul nu este așezat și nu este colmat, atunci puneți o bucată mică de lut amestecată cu cărbune sau turbă fiartă pe fundul găurii. Pentru prima dată, Echinodorus ozelot va fi suficient.