Coș

Polypterus senegalus

Polypterus senegalus
Polypterus senegalus
Polypterus senegalus
Polypterus senegalus
Polypterus senegalus
Polypterus senegalus
Polypterus senegalus
Polypterus senegalus
Polypterus senegalus
230 MDL
Fără TVA: 230 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Polypterusul senegalez este numit și pește-dragon din cauza numeroaselor vârfuri caracteristice de pe înotătoarea dorsală. Dar nu numai aspectul îi permite să poarte un nume atât de mândru. Polypterus este unul dintre cei mai vechi pești de pe Pământ. Strămoșii lor au apărut pe planetă în urmă cu zeci de milioane de ani. Dar, ceea ce este cel mai surprinzător este că într-o perioadă atât de lungă de timp peștii practic nu și-au schimbat aspectul. Prin urmare, acum avem ocazia să observăm și să păstrăm o adevărată „fosilă vie” în acvariile de acasă.
Familia Polypteridae
Dimensiuni Pina la 30 cm
Aspect Polypterus senegalus are un corp lung asemănător unui șarpe. Peștele are ochi mari și aripioare. O înotătoare dorsală deosebit de impresionantă, care are crestături mari ca un dragon mitic. Solzii sunt groși și sunt o carapace puternică care este capabilă să protejeze peștii nu numai de atacurile altor prădători, dacă există, dar le permite și să supraviețuiască chiar și în afara apei, cu condiția ca peștele să fie în pământ umed. De asemenea, peștele respiră aer atmosferic datorită aranjamentului specific al vezicii natatoare, care funcționează în asemănarea plămânilor.
Arealul de trai Africa
Durată de viață Aproximativ 20-30 de ani
Parametrii apei Temperatura 25-28°С, duritate dH 2-12°, aciditate pH 6,5-7,5
Hrana De asemenea, peștii nu sunt pretențioși în meniul lor - mănâncă aproape toate furajele de origine animală. Ei mănâncă mult și lacom. Dacă o bucată de mâncare este prea mare, atunci peștele nu se va calma până nu este înghițit. De asemenea, peștii nu refuză o varietate de alimente uscate și congelate. Într-un cuvânt, cu siguranță nu veți avea probleme cu hrana. Peștii tineri trebuie hrăniți nu mai mult de 1 dată pe zi, iar adulții de 2-3 ori pe săptămână. Apropo, potrivit unor acvariști, dacă hrăniți peștii doar cu hrană uscată, atunci instinctele lor de prădător sunt tocite, drept urmare pot fi ținute într-un acvariu comun cu pești mici, pentru care se vor opri din vânătoare.
Compatibilitate În ciuda dimensiunilor lor impresionante și a aspectului formidabil, polipterele sunt pești extrem de calmi, care sunt cel mai adesea complet indiferenți față de vecinii lor. Adevărat, există o singură condiție: concubinul nu ar trebui să se potrivească în gura unei pene multiple, doar că în acest caz nu va fi considerat hrană. Cei mai potriviți vecini pentru polipterul senegalez sunt astronotus, acara, synodontis, alte tipuri de polypterus, bile de rechin, cuțite negre și indiene etc.
Întreținerea în acvariu Datorita dimensiunilor mari, este nevoie de un acvariu mare, de minim 200 de litri. Înălțimea nu este importantă, deoarece peștele este ținut în stratul inferior, dar este necesară acoperirea - acești pești sunt predispuși la „lăstarii”, care sunt plini de moarte. Este indicat să plasați lemn de plutire sau pietre în acvariu pentru a se putea ascunde în ele. Majoritatea orelor de zi, Polypterus preferă să fie în adăpost. Este indicat să folosiți plante tolerante la umbră, deoarece peștilor nu le place lumina puternică. Puteți planta anubii și ferigi. Îngrijirea unui acvariu cu polipter senegalez este standard: este necesar să curățați sticla, să clătiți regulat bureții de filtrare și, desigur, să schimbați 20% din apă în proaspătă o dată pe săptămână, combinând aceasta cu un sifon de sol.