Coș

Pestele Arcaș (Toxotes jaculatrix)

Pestele Arcaș (Toxotes jaculatrix)
Pestele Arcaș (Toxotes jaculatrix)
Pestele Arcaș (Toxotes jaculatrix)
Pestele Arcaș (Toxotes jaculatrix)
Pestele Arcaș (Toxotes jaculatrix)
Pestele Arcaș (Toxotes jaculatrix)
Pestele Arcaș (Toxotes jaculatrix)
Pestele Arcaș (Toxotes jaculatrix)
Pestele Arcaș (Toxotes jaculatrix)
500 MDL
Fără TVA: 500 MDL
  • Stock: În stoc
* Prețul este indicat pentru o singură unitate de produs (bucată, kg, crenguță, tufiș, buchet)
* Imaginile de pe site sunt cu titlu informativ, solicitați fotografiile originale de la vânzător

Descriere

Peștele-arcaș este un pește foarte timid. Ea are un comportament interesant - ea se află în mod constant la suprafața apei și ei caută îndeaproape o posibilă victimă - o insectă care se târăște de-a lungul unei crengi. De îndată ce pulverizatorul observă o insectă, aceasta înoată imediat până la ea cât mai aproape posibil, își scoate gura din apă și o împușcă cu precizie cu un jet de apă, aruncându-și astfel victima în apă, unde o mănâncă fără. împiedicare. 

Familia Toxotidae
Dimensiuni 20 cm
Aspect Aceasta specie de pesti are un corp de lungime moderata, turtit pe laterale si cu un cap alungit. Corpul sau are un colorit argintiu spre alb. Are partea dorsala si jumatate din partile laterale, brazdate de 4 - 6 dungi negre, verticale. Prima dunga, trece prin zona ochiului, in vreme ce, ultima, trece prin zona penducului caudal. Unele exemplare pot avea cateva pete neregulate, de culoare galbena. Inotatoarele anala si dorsala sunt pozitionate mult mai in spate, pe corp. Inotatoarea anala are un colorit negru. Coada este in forma de evantai si are o culoare argintie, spre galbuie. Are o gura ascutita, alungita si orientata spre suprafata apei. Ochii sai sunt mari, pozitionati mult mai in fata, de culoare inchisa, cu o zona inelara invecinata argintie.
Arealul de trai Asia
Durată de viață 5-8 ani
Parametrii apei Т=25-30°С, pH=7.0-8.0, GH=20-30.
Hrana Fulgi, granule, carnivor, hrana vie, larve, crustacee
Compatibilitate Este o specie de pesti pasnica, ce poate fi tinuta intr-o comunitate piscicola linistita, de apa salmastra. Acest peste poate fi putin retras si elusiv, daca este tinut impreuna cu alti pesti mai mari in dimensiuni. Este de preferat sa fie tinuti in grupuri de minim 6 exemplare. Acestia trebuie sa aiba marimi asemanatoare, pentru a nu exista riscul ca cei mai mari sa ii hartuiasca pe cei mai mici. Comapnioni potriviti pentru el, sunt pestii din speciile: Mono, Scat, Pesti-balon, Pesti-pisica Arius sau Pesti mancatori de namol.
Întreținerea în acvariu Acvariul ideal pentru pestele Arcas este un acvariu mare, cu plante sau radacini care coboara in sau ies afara din apa. Cel mai potrivit este un acvariu foarte adanc, umplut cu apa doar pe jumatate, care sa ofere un spatiu deasupra apei unde insectele sa poata fi introduse. Este necesar acest spatiu superior deoarece Pestele Arcas este cunoscut pentru abilitatea sa de a tinti si a lovi insectele cu un jet de apa. Intru-un acvariu corect amenajat puteti avea ocazia sa observati acest comportament. Pestele Arcas este destul de pacifist fata de pestii mai mici din specii diferite de a sa, in schimb poate fi destul de agresiv fata de memebrii propriei specii. De aceea este bine sa aveti un singur peste arcas sau un grup mai mic de indivizi de marime asemanatoare, pentru a evita agresiunile intre ei. n procent de sare de 1%, adica 10 g de sare la fiecare 10 litri de apa din acvariu, este recomandat.