Coș

Apistogramma trifasciata

Apistogramma trifasciata
Apistogramma trifasciata
Apistogramma trifasciata
Apistogramma trifasciata
Nou
Apistogramma trifasciata
Apistogramma trifasciata
Apistogramma trifasciata
Apistogramma trifasciata
Apistogramma trifasciata
200 MDL
Fără TVA: 200 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Este destul de greu de descris aspectul acestor pești, deoarece. culoarea poate varia în funcție de regiunea habitatului. Dar cel mai adesea culoarea principală este galbenul și o burtă mai deschisă. Doar trei dungi negre sunt neschimbate. Pentru care peștele și-a primit numele.

Familia Cichlidae
Dimensiuni 4-6 cm
Aspect Cei mai strălucitori și mai mari sunt bărbații. Au capul turcoaz, aripioare mari pe burtă și pe spate. Corpul însuși, atunci când este expus la lumina soarelui, emană o nuanță albastră. Femelele sunt mai palide decât masculii, dar ambele au o culoare strălucitoare de neon. În apa limpede a acvariului, ei strălucesc ca niște licurici colorați.
Arealul de trai America de Sud
Durată de viață 2-3 ani
Parametrii apei Temperatura - 20-25°C Valoarea pH-ului - 5,0–7,0 Duritatea apei - 0-10 dGH
Hrana Se hranesc cu hrana vie sau uscata: Artemia, Daphnia, Moina.
Compatibilitate Masculii sunt intoleranți unul față de celălalt, competiția este agravată mai ales în perioada de depunere a icrelor. Într-un acvariu mic, este de dorit să păstrați un mascul pentru mai multe femele. În volume mari, este permisă combinarea mai multor masculi. În rest, este un pește pașnic, capabil să se înțeleagă cu alte specii neagresive de dimensiuni comparabile.
Întreținerea în acvariu Pentru acești pești, alegem un acvariu de peste 150 de litri cu numeroase zgomote, tuneluri, desișuri de plante și alte adăposturi. Solul trebuie să fie nisipos. Instalăm acvariul în partea luminoasă a încăperii pe o masă sau un dulap stabil. Deci, va fi mai convenabil să observați mișcarea peștilor și revărsarea culorii lor. Apistogramma cu trei benzi este pretențioasă în ceea ce privește compoziția apei. Dacă simt azot sau nitrați, vor muri imediat. Apa nu o schimbăm des, de două ori pe săptămână schimbăm doar o zecime din ea. Amintiți-vă un filtru de turbă bun pentru acvariu. Filtrul trebuie să se potrivească cu capacitatea acvariului. Apistogramma iubește lumina, așa că aveți nevoie de o lampă puternică. De obicei vine într-un kit și este instalat în capacul acvariului. Apistogramma sunt pești rapizi și impulsivi. Nu sunt atât de ușor de prins. Se repezi în jurul acvariului ca o săgeată și se ascund în așa fel încât este greu să le vezi. Le plac acvariile cu tufișuri și lemn de plutire. Printre acestea, este bine să manevrezi și să te ascunzi.