Coș

Gyrinocheilus aymonieri gold

Gyrinocheilus aymonieri gold
Gyrinocheilus aymonieri gold
Gyrinocheilus aymonieri gold
Gyrinocheilus aymonieri gold
Gyrinocheilus aymonieri gold
Gyrinocheilus aymonieri gold
Gyrinocheilus aymonieri gold
Gyrinocheilus aymonieri gold
Gyrinocheilus aymonieri gold
60 MDL
Fără TVA: 60 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Girinocheilus (Gyrinocheilus aymonieri) sau, cum se mai spune, „devoratorul chinezesc de alge” a apărut în acvariile amatorilor abia la mijlocul secolului al XX-lea. În ciuda colorației sale discrete, rămâne unul dintre cei mai populari pești, deoarece ajută acvaristii în lupta împotriva algelor.

Familia Gyrinocheilidae
Dimensiuni 12 cm
Aspect Cea mai comună formă de Girinocheilus în comerțul acvariului. Se numește auriu pentru culoarea galbenă sau portocalie a corpului. Uneori pot fi observate pete întunecate pe laterale.
Arealul de trai Specie originară din apele curgatoare de munte din sud-estul Asiei, din Malaezia, Thailanda, Cambodgia, Laos, China.
Durată de viață Speranța de viață în condiții confortabile este de aproximativ 10 ani.
Parametrii apei Т=22-28°С, pH=6.0-6.5, GH = 3-12.
Hrana Alge, alimente vii și congelate, larve de țânțari, Tubifex, Artemia, materia vegetală sub formă de mazăre decojite, castravete, fulgi uscați de calitate, etc.
Compatibilitate Exemplarele mici tind să devină din ce în ce mai teritoriale pe măsură ce cresc și pot prezenta niveluri deosebit de ridicate de agresiune față de pești cu aspect similar. Specie inadecvată pentru acvariul comunitar general. Păstrarea unui grup este o modalitate de a reduce agresivitatea intraspecifică.
Întreținerea în acvariu Puteți păstra girinocheilus individual și în grupuri. Cu toate acestea, aceasta din urmă este valabilă numai pentru persoanele tinere. Peștii mari devin teritoriali și nu tolerează la vedere nu numai rudele lor, ci și orice pește care arată ca ei înșiși. Volumul minim recomandat al acvariului este de 100 de litri. Trebuie acoperit cu un capac, deoarece girinocheilus poate sări cu ușurință din acvariu. Ca sol, cel mai bine este să folosiți pietricele rotunjite medii sau mari, din care va fi mai convenabil să răzuiți algele. Este benefic ca pestii sa aiba niste alge pe pereti si decoratiuni in acvariu pentru ca acestea sa aiba un comportament cat mai natural. Acvariul trebuie să aibă o mulțime de ascunzători în care peștii se pot ascunde. Deoarece girinocheilus sunt preponderent locuitori ai râurilor de munte, ei iubesc apa foarte curată, bogată în oxigen, așa că este nevoie de un filtru și un compresor eficient în acvariu. De asemenea, este de dorit să se creeze un flux. O dată pe săptămână, 30% din apă trebuie schimbată împreună cu un sifon de sol.