Coș

Metynnis maculatus

Metynnis maculatus
Metynnis maculatus
Metynnis maculatus
Metynnis maculatus
Metynnis maculatus
Metynnis maculatus
Metynnis maculatus
Metynnis maculatus
Metynnis maculatus
200 MDL
Fără TVA: 200 MDL
  • Stock: În stoc
* Prețul este indicat pentru o singură unitate de produs (bucată, kg, crenguță, tufiș, buchet)
* Imaginile de pe site sunt cu titlu informativ, solicitați fotografiile originale de la vânzător

Descriere

Pește original relativ mare, cu o colorație atractivă și preferințe vegetariene pronunțate. Pașnic, fără pretenții, potrivit pentru păstrarea într-un acvariu comun cu vecini proporționați. Îi place lumina puternică, apa curată, preferă să stea într-un stol de 6-8 indivizi.

Familia Serrasalmidae
Dimensiuni 15 cm
Aspect Corpul este înalt, rotunjit, puternic turtit lateral. Înotătoarea adipoasă este lungă. Capul este mic, cu o gură mare și dinți puternici. Ochii sunt mari. Solzii sunt mici. Pe părțile laterale ale corpului argintiu, sunt vizibile clar pete maro mari, de formă rotunjită. Există o mică pată neagră în spatele operculului, iar peștii tineri pot avea dungi verticale întunecate. Înotătoarea anală este roșie sau portocalie. Înotatoarea caudală este translucidă, cenușie, cu o mică crestătură. Înotătoarele pectorale și ventrale sunt incolore. Înotatoarea dorsală este înaltă și transparentă.
Arealul de trai America de Sud
Durată de viață 5-10 ani
Parametrii apei Т=24-28оС, dGH до 15о, рН 7
Hrana Omnivor oportunist, se hraneste cu nevertebrate, pesti mai mici, alge, fructe, nuci, plante acvatice si terestre. In acvariu, trebuie sa ii oferiti mese cu hrana vie sau congelata, alaturi de produse uscate de calitate, de materie vegetala. Mazare, zucchini oparit, spanac si fructe maruntite, toate sunt recomandate in meniu. Specimenele mai mari vor accepta si rame maruntite, creveti, midii, dar aveti grija sa nu il hraniti in exces.
Compatibilitate Nu este de obicei agresiv, dar este potrivit doar pentru acvariile mai mari care contin pesti robusti, de aceeasi dimensiune. Printre multele optiuni se gasesc si Cichlidae, Siluriforme, Cyprinidae si alte Characidae. In natura este gasit deseori inotand in grupuri mari si unii indivizi pot deveni chiar agresivi daca nu sunt pastrati in numar suficient in acvariu, ceea ce inseamna ca un grup de 6 pesti sau mai mult ar trebui sa fie cel mai mic numar luat in considerare. Comportamentul lor va fi mult mai interesant atunci cand interactioneaza cu congenerii.
Întreținerea în acvariu Alegerea decorului nu este la fel de critica ca si calitatea apei si furnizarea unui spatiu deschis pentru inot, suficient de mare. Un decor cu un substrat nisipos, cu radacini de lemn si ramuri, si poate cateva pietre erodate de apa si bolovani, ar oferi un spectacol mai natural. Plantele acvatice este recomandat sa fie omise, deoarece vor fi mancate. Nu tolereaza reziduri organice si are nevoie de apa impecabila pentru a prospera. Niveluri moderate de oxigen dizolvat si miscari ale apei sunt de asemenea recomandate, iar schimbarile de apa saptamanale sunt obligatorii.