Coș

Minor (Hephessobrycon minor)

Minor (Hephessobrycon minor)
Minor (Hephessobrycon minor)
Minor (Hephessobrycon minor)
Minor (Hephessobrycon minor)
Minor (Hephessobrycon minor)
Minor (Hephessobrycon minor)
Minor (Hephessobrycon minor)
Minor (Hephessobrycon minor)
Minor (Hephessobrycon minor)
27 MDL
Fără TVA: 27 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Minor, sau serpas (Hephessobrycon minor) este unul dintre cei mai populari reprezentanți ai tetrelor din America de Sud. Este greu să-ți iei ochii de la turma de minori, pentru că ținuta lor roșie bogată este pur și simplu fascinantă.

Familia Characidae
Dimensiuni 4-5 cm
Aspect Minor are corpul zvelt, turtit lateral și înalt. Culoarea corpului este roșu aprins cu reflexe. Există o pată neagră în spatele branhiilor. O trăsătură caracteristică a peștelui este înotătoarea dorsală patruunghiulară. Este vopsit în negru, adesea cu ornamente albe. Înotatoarele anale și caudale sunt roșii. Există o formă de voal cu aripioare alungite.
Arealul de trai Trăiește în America de Sud, patrie în Paraguay, Brazilia, Guyana.
Durată de viață 4-5 ani
Parametrii apei Ph: 5.5-7.5, 5 — 20 dGH, temperatura 23-27 °С.
Hrana Minorii mănâncă tot felul de alimente vii, congelate și artificiale.Este foarte posibil să-i hrănești cu fulgi de înaltă calitate și să-i dea periodic viermi de sânge și tubifex, pentru o dietă mai completă. Rețineți că tetrele au o gură mică și trebuie să alegeți mâncarea mai mică.
Compatibilitate Minorii sunt considerați pești buni pentru rezervoarele comunitare, dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Doar dacă trăiesc cu pești mari și rapizi. Peștii care sunt mai mici decât ei vor deveni obiectul persecuției și terorii. Același lucru se poate spune despre peștii lenți cu aripioare mari. De exemplu, cocoși sau pești înger. Vor fi trași constant de aripioare până când peștele se îmbolnăvește sau moare. Vecini buni pentru ei vor fi: pește-zebră, neon negru, ghimpi, acantoftalm, ancistru. În grup, caracterul fiecărui individ se înmoaie oarecum, pe măsură ce se construiește o ierarhie și se îndreaptă atenția către rude. În același timp, bărbații pretind că se luptă între ei, dar nu se rănesc între ei.
Întreținerea în acvariu Minorii sunt pești destul de nepretențioși care trebuie ținuți într-un stol de 6 sau mai multe. Pentru o astfel de turmă sunt de ajuns 50-70 de litri. Ca și alți tetra, au nevoie de apă curată și de lumină slabă. Este indicat să instalați un filtru care, pe lângă purificarea apei, va crea un curent mic. Sunt necesare schimbări regulate de apă, aproximativ 25% pe săptămână. Pietrișul sau nisipul de fracțiune medie este potrivit ca sol. In partea de jos poti pune zgomote, grote, pesteri, care vor servi drept adaposturi pentru fiecare peste.