Coș

Bichirul ornat (Polypterus ornatipinnis)

Bichirul ornat (Polypterus ornatipinnis)
Bichirul ornat (Polypterus ornatipinnis)
Bichirul ornat (Polypterus ornatipinnis)
Bichirul ornat (Polypterus ornatipinnis)
Bichirul ornat (Polypterus ornatipinnis)
Bichirul ornat (Polypterus ornatipinnis)
Bichirul ornat (Polypterus ornatipinnis)
Bichirul ornat (Polypterus ornatipinnis)
Bichirul ornat (Polypterus ornatipinnis)
700 MDL
Fără TVA: 700 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Bichirul ornat sau Polypterus Ornatipinnis esdte un peste de mari dimensiuni, ce apartine grupului de pesti ososi primitivi cu scheletul partial osos si partial cartilaginos.

Familia Polypteridae
Dimensiuni 30 cm
Aspect Polipterus ornatipinnis are structura corpului cu negru si galben si aripioarele cu 9-11 spini dorsali. Culoarea acestui peste poate varia de la maro inchis la maro gri. El are o pereche primitiva de plamani, care ii permite sa supravietuiasca fara apa pentru o perioada scurta de timp, si este acoperit cu numerosi solzi grosi si rezistenti ca o armura.
Arealul de trai Africa
Durată de viață 15 ani
Parametrii apei T=24-30°C, pH=6.0-8.0, GH=5-25
Hrana Bichirul este un carnivor și foarte rar mănâncă alimente uscate., Prin urmare, o dietă de alimente congelate sau vii este recomandată pentru peștii mai mari, inclusiv creveți, momeală, midii și râme. Exemplarele mai mici vor mânca, de asemenea, larve de țânțari, viermi de sânge și creveți cu saramură îmbogățită cu vitamine.Bichirii sunt alimentatori destul de lenți, deci asigurați-vă că fiecare pește primește o parte adecvată din alimente.
Compatibilitate În ciuda faptului că polypterus este un prădător tipic, se înțelege bine cu multe tipuri de pești și, uneori, chiar arată ceva „flegmă” față de vecinii săi. Condiția principală în selecția concubinatorilor este ca aceștia să nu se potrivească în gura unui multi-pene. Polipterele se înțeleg bine cu alți pești africani: sinodontul, cuțitele negre, peștii fluture, ciclidele din Marile Lacuri din Africa. Puteți adăuga ghimpi de rechin, gourami gigant, metinises, astronotus de o dimensiune potrivită. Speciile de pești mici vor deveni în majoritatea cazurilor „hrană vie”. Polipterele se pot înțelege și cu rudele lor. La o vârstă fragedă, preferă chiar să stea în stoluri, dar devin teritoriale odată cu vârsta. Prin urmare, pentru a evita înfruntările, este nevoie de un volum mare al acvariului și cantitatea potrivită de adăposturi.
Întreținerea în acvariu Unul dintre principalele avantaje ale acestui animal neobișnuit este sănătatea și nepretenția. Dar va trebui să aveți grijă să creați condiții confortabile și sigure în acvariu. Pentru o ședere confortabilă a unui multipene, este necesar un acvariu cu un volum de cel puțin 200 de litri. Trebuie acoperit cu un capac, deoarece peștii sunt predispuși să scape. Din același motiv, este necesar să se închidă cât mai mult posibil toate fantele prevăzute pentru ieșirea furtunurilor sau a firelor echipamentului. Capacitatea polipterelor de a se strecura în spații incredibil de înguste este pur și simplu uimitoare. „Înghițirea” aerului atmosferic este un lucru vital pentru mai multe pene, așa că ar trebui să existe întotdeauna un spațiu de aer între capac și suprafața apei. Orice sol este potrivit pentru un acvariu, cel mai bine este să alegeți o fracție care va fi convenabilă de curățat, deoarece peștii preferă să mănânce în fund, deci există o mulțime de deșeuri. Este imperativ să instalați un număr mare de adăposturi, deoarece majoritatea speciilor sunt active la amurg, dar în timpul zilei preferă să se ascundă în adăposturi. Este de dorit să se diminueze lumina. Este foarte interesant să observați viața polipterelor sub lămpi albastre speciale care imită lumina lunii. Peștii sunt absolut indiferenți față de plantele din acvariu, astfel încât aproape orice specie poate fi plantată. Principalul lucru este să le fixați bine, deoarece mișcările active ale polipterului le pot scoate din pământ.