Coș

Samolus valerandi

Samolus valerandi
Samolus valerandi
Samolus valerandi
Samolus valerandi
Samolus valerandi
Samolus valerandi
Samolus valerandi
Samolus valerandi
Samolus valerandi
35 MDL
Fără TVA: 35 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Samolus Valeranda este o plantă de mlaștină care se dezvoltă într-o seră umedă sau într-un acvariu scăzut. În acvariu Samolus Valeranda crește sub formă de tufe luxuriante foarte decorative. Specia se caracterizează printr-o creștere lentă, nu dă mai mult de o frunză nouă pe lună.

Familia Primulaceae
Dimensiuni 10-15 cm
Aspect Planta, așa cum am menționat mai sus, este o mlaștină. Are un pețiol gol, a cărui lungime este de aproximativ 4 cm. Aspectul plăcii frunzelor este în formă de lacrimă. Partea inferioară a frunzei este îngustă, în formă de pană, cu această parte frunza este atașată de tulpină. Partea superioară a plăcii de frunze este ovală. Dimensiunea totală a frunzei este de până la 8 cm lungime și aproximativ 4 cm lățime. Dacă nu tăiați planta, atunci ajungând la suprafața apei, aceasta continuă să crească și, în plus, începe să înflorească cu flori albe mici.
Arealul de trai Se găsește în toată Europa, inclusiv în zona cu climă temperată, Asia și Africa de Nord.
Parametrii apei Duritate până la 12°, pH 6,5-9,0, temperatură 22-26°C.
Întreținerea în acvariu Samolus Valerand are nevoie de lumină puternică. Ca surse de lumină artificială pot fi folosite lămpi fluorescente cu o putere de 0,5-0,7 W/l. Orele de zi sunt de cel puțin 12 ore. În acvariile adânci, din cauza lipsei de lumină, Valeranda samolus se degradează rapid, devine mai mic, pierde din saturația culorii și fastul formelor. Plantați planta în ghivece cu pământ bogat în nutrienți. Ca substrat se folosește nisip grosier amestecat cu argilă. Trebuie avut în vedere că tulpina și frunzele inferioare ale plantei pot putrezi din cauza murdăriei acumulate la rădăcini. În acest caz, este necesar să îndepărtați cu grijă putregaiul și să transplantați planta într-un loc nou.