Coș

Spadasinii mix (Xiphophorus helleri)

Spadasinii mix (Xiphophorus helleri)
Spadasinii mix (Xiphophorus helleri)
Spadasinii mix (Xiphophorus helleri)
Spadasinii mix (Xiphophorus helleri)
Spadasinii mix (Xiphophorus helleri)
Spadasinii mix (Xiphophorus helleri)
Spadasinii mix (Xiphophorus helleri)
Spadasinii mix (Xiphophorus helleri)
Spadasinii mix (Xiphophorus helleri)
45 MDL
Fără TVA: 45 MDL
  • Stock: În stoc
* Prețul este indicat pentru o singură unitate de produs (bucată, kg, crenguță, tufiș, buchet)
* Imaginile de pe site sunt cu titlu informativ, solicitați fotografiile originale de la vânzător

Descriere

Peștele frumos sunt unele dintre cele mai comune pești de acvariu - au început să apară în casele din secolul al XIX-lea, fiind importate din America Centrală. Sabia de pește este nemaipomenită și este perfectă pentru acvaristii începători. Numele peștelui se datorează unei lungi creșteri pe aripioarele bărbaților, asemănătoare unei sabie.


Familia Poeciliidae
Dimensiuni Peștele poate atinge o dimensiune de 10 cm (fără sabie)
Aspect Corpul peștelui este alungit și comprimat lateral. Gura spadasinilor este ridicată și adaptată pentru a lua mâncare de pe suprafața apei. Femelele sunt ceva mai mari decât bărbații, având o formă similară cu toate celelalte pecili. În plus față de prezența unei „sabii” pe marginea inferioară a aripioarei caudale, bărbatul are gonopodia - aripile anale transformate în organul genital.
Arealul de trai Pesti de origine în America Centrală din sudul Mexicului până în Guatemala
Parametrii apei Temperatura apei: 22 - 26°C (tolerează o scădere temporară a temperaturii la 15 ° C). Aciditate Ph: 7.0 - 7.5. Duritate dH: 6-20 °
Hrana Sabii sunt nepretențioși în alimentație, sunt omnivori și predispuși la supraalimentare. Este o plăcere să mănânci alimente uscate și congelate: fulgi, granule, chipsuri. Adoră mâncarea vie și înghețată (viermi de sânge, artemia, dhnica etc.). Mâncarea este luată de pește în toate straturile de apă de acvariu. Mâncarea rămasă la suprafață și care se încadrează în partea de jos nu va fi, de asemenea, ignorată. Dieta spadasinilor trebuie să includă în mod necesar alimente vegetale: fulgi sau granule cu spirulină, tablete speciale de algă. În plus, ei mănâncă de bună voie alge din pereții acvariului, plante și decor.
Compatibilitate Sabii nu sunt agresivi. Sunt compatibili cu aproape toți peștii pașnici de talie medie. Printre cei mai buni vecini se numără tetras, minori, spini, pește zebra, toți peștii Pecilian etc. Ele sunt compatibile cu aproape toți peștii de jos: coridoare, acantofalm, platidor, antiscistrus, pește de branhie, etc. Se înțeleg bine cu cichlide pașnice și nu mari, de exemplu, solzi. Peștii de sabie nu sunt compatibili cu peștii agresivi și mari, care îi vor vâna, de exemplu cu cichlide (cancere, astronoturi, cicoare de diamant etc.). În plus, nu este recomandat să le plantezi cu pește „voal”, deoarece aceștia sunt lentoți și săbiștii le pot „ciupi” aruncând aripioarele. Masculii spadasinilor manifestă o oarecare intoleranță și agresivitate unul față de celălalt. Au fost observate cazuri de lupte masculine care s-au produs reciproc răni fatale. Prin urmare, într-un acvariu ar trebui să conțineți doar un bărbat, sau mai multe bucăți simultan (dar nu un cuplu!), La fel de multe sau mai multe femele. În acest caz, agresivitatea intraspecifică a peștilor scade semnificativ. În acest caz, există multe conflicte locale, dar intensitatea lor este relativ scăzută, iar câștigătorul absolut, care atunci nu ar da nimănui o trecere, nu este dezvăluit.
Întreținerea în acvariu Săbii nu au nevoie de condiții speciale. De fapt, respectarea parametrilor optimi ai apei de acvariu este cheia bunăstării lor. Cu toate acestea, nu uitați că: 1. Săbiștii au nevoie de aerare și filtrare, înlocuind săptămânal până la 1/4 din volumul de apă din acvariu. Este demn de remarcat faptul că acești pești nu au nevoie de mult oxigen, și prea des schimbarea (înlocuirea) apei de acvariu nu este atât de utilă pentru ei, cât și pentru alte tipuri de pești de acvariu. Prin urmare, dacă schimbați apa mai rar, de exemplu, o dată la 14 zile și nu 7 zile, nu se va întâmpla nimic rău. Această regulă este potrivită pentru un echilibru stabil și azot zero: NH4, NO2, NO3. 2. Acvariul trebuie acoperit cu un capac, așa cum este pește agil, poate sări și să moară. 3. La fel ca mulți pești, săbiile se simt confortabil printre vegetația vie. Ca plante de acvariu, li se recomandă utilizarea wallisneria, echinodorus, cryptocoryne, richchia, rață și alte plante. Crearea de păduri din plante imită habitatul natural al peștilor. 4. La proiectarea unui acvariu este necesară organizarea unui spațiu deschis pentru înot în el. Spadasinii sunt înotători mari. Adăposturile nu au nevoie de adăposturi.