Coș

Guppy (Poecilia reticulata)

Guppy (Poecilia reticulata)
Guppy (Poecilia reticulata)
Guppy (Poecilia reticulata)
Guppy (Poecilia reticulata)
In așteptare
Guppy (Poecilia reticulata)
Guppy (Poecilia reticulata)
Guppy (Poecilia reticulata)
Guppy (Poecilia reticulata)
Guppy (Poecilia reticulata)
23 MDL
Fără TVA: 23 MDL
  • Stock: In așteptare

Descriere

Guppy este un peste preferat de foarte multi acvaristi si, in special, de cei incepatori, datorita usurintei cu care acesta se poate intretine. Guppy sunt o specie de pesti extrem de rezistenta, putand sa supravietuiasca in conditii in care alti pesti ar putea pieri. Guppy sunt, de asemenea, o excelenta alegere pentru popularea unui nou acvariu.

Familia Peciliidae
Dimensiuni 4- 6 cm
Aspect Masculul este intotdeauna mai viu colorat (similar curcubeului), in timp ce femela are un colorit mai sters, gri lipsit de luciu. Exista diferite varietati de guppy care se disting prin diversitatea culorilor si a modelelor coloritului, precum si prin aspectul innotatoarei codale (in forma de evantai, de ac, de spada, de val, de steag, de lopata sau rotunda).
Arealul de trai Patria peștilor guppy este insulele Trinidad și Tobago, iar în America de Sud - în Venezuela, Guyana și Brazilia.
Parametrii apei T: 20,0 - 29,0°C. pH: 7,0 - 8,5. dH: 12,0 - 18,0
Hrana Acești pești sunt fără pretenții în produsele alimentare. Ei sunt fericiți să absoarbă o varietate de furaje. Dar pentru a îngriji corect guppii în acvariu, trebuie să vă amintiți următoarele reguli de alimentare: Dieta trebuie să constea din alimente vii și vegetale. Ca alimente vii, viermi de sânge, producători de tuburi, artemie și coronetra. Mâncarea guppy mare nu este potrivită, deoarece au gurile prea mici. Chlorella și spirulina trebuie să fie în dietă. Frecvența hrănirii - de 3 ori pe zi. La un moment dat trebuie să oferiți atât de multă mâncare încât peștele îl mănâncă în 3 minute. Pentru a menține imunitatea și a asigura sănătatea stomacului, guppii trebuie să fie hrăniți din când în când cu cereale. Este interzisă administrarea de pește uscat pentru a pescui. Există foarte puține vitamine și nutrienți în astfel de alimente. Particulele de coji uscate vor provoca inflamații ale tractului digestiv la pește, ca urmare a acestora vor muri.
Compatibilitate Învelitoarele pot fi păstrate în același acvariu cu pești care au același caracter și dimensiuni reduse. Sunt foarte prietenoși și neagresivi. Astfel de specii includ: neonii, moluștele, peștii zebra, cardinalii, masculii, irisele, țetrele, peștișorii motoriți. Se înțelege bine cu creveții. Când urmați guppii obișnuiți, rețineți că vor crește și vor produce urmași hibrizi. Cu toate acestea, se recomandă ca reprezentanții pitici să fie ținuți separat de alții - pentru reproducere gratuită și pentru a evita mușcarea aripioarelor.
Întreținerea în acvariu Acvariul poate fi mic, iar 5 litri sunt suficienți pentru 20 de litri. Dar, cu cât este mai mare volumul, cu atât este mai mare numărul de pește pe care îl puteți păstra și cu atât va arăta mai frumos. Cel mai bine este să aveți o mulțime de plante în acvariu, deoarece va fi similar cu habitatul natural și va crește semnificativ supraviețuirea prăjirii în acvariu general. Iluminatul poate fi orice, de la luminos până la amurg. Este recomandabil să folosiți un filtru, pentru nupțe este destul de intern, dar dacă există un exterior, atunci excelent. Este mai bine să închideți găurile din ea cu o plasă fină suplimentară, deoarece un filtru puternic nu numai că este capabil să sugă prăjitul, ci chiar și un pește adult. Guppy nu poate fi numit școală de turme, dar păstrarea ei ca pereche aproape nu are sens. Are dimensiuni foarte mici și într-o cantitate mică aproape invizibilă în acvariu. Pentru guppies, regula este simplă - cu cât sunt mai multe în acvariu, cu atât arată mai impresionant și mai frumos.