Coș

Crab curcubeu (Cardisoma armatum)

Crab curcubeu (Cardisoma armatum)
Crab curcubeu (Cardisoma armatum)
Crab curcubeu (Cardisoma armatum)
Crab curcubeu (Cardisoma armatum)
Precomandă
Crab curcubeu (Cardisoma armatum)
Crab curcubeu (Cardisoma armatum)
Crab curcubeu (Cardisoma armatum)
Crab curcubeu (Cardisoma armatum)
Crab curcubeu (Cardisoma armatum)
260 MDL
Fără TVA: 260 MDL
  • Stock: Precomandă

Descriere

Crabul curcubeu, cunoscut și sub denumirea de terestru, indigo, patriot și tricolor, este considerat pe drept cel mai mare, mai strălucitor și mai spectaculos dintre rudele săi. Animalele de companie curcubeu se disting prin inteligență, își recunosc proprietarul și intră de bunăvoie în mâinile lui. Dacă acvariul nu este închis, crabul poate scăpa. Pentru a-l găsi, se recomandă să puneți o farfurie cu apă pe podea.

Familia Gecarcinidae
Dimensiuni Diametrul cochiliei sale ajunge la 20 cm
Aspect Culoarea multicoloră a acestui artropod își justifică numele. Culoarea spatelui este de la albastru strălucitor la violet intens. Membre de culoare maro-portocalie uniformă. Combinațiile de maro și roșu variază pe gheare, culoarea roșie domină la punctele de articulație, partea exterioară a ghearelor este mai palidă. Abdomenul este de obicei alb, dar există cazuri cu o nuanță roz pal sau albăstruie.
Arealul de trai Africa
Durată de viață 8-10 ani
Parametrii apei T apă = 24-26°C, T aer = 26-28°C, pH=7,0-7,5, GH> 10.
Hrana În natură, crabii sunt gropi, dar asta nu înseamnă că pot fi hrăniți pentru toată lumea. În meniul său trebuie introduse furaje specializate, în special gamarus, insecte furajere (viermi de sânge, greieri), viermi de făină, hrană pentru pește etc. Puteți hrăni crabul cu bucăți de carne de vită și ficat de pui, pește cu calmar dezghețat și midii. Mănâncă de bunăvoie legume și fructe (de exemplu, varză de Bruxelles, morcovi, dovleci, banane, pere, mere). Frunze potrivite de păpădie, salată verde, spanac. Se recomanda un amestec de glicerofosfat de calciu cu urzica si ardei rosu dulce. O notă importantă: alimentele nu trebuie aruncate în apă, ci așezate pe insule de pământ.
Compatibilitate Natura crabului curcubeu este complexă, certată. Dacă acvaterrariumul conține doi sau mai mulți indivizi din această specie, atunci sunt posibile conflicte asupra teritoriului. De regulă, bătăliile nu încep imediat, tensiunile cresc treptat. La început, pot exista încercări de a captura nurca, apoi rivalii vor încerca să ia mâncare unul de la celălalt și abia atunci lupta poate începe. Cu toate acestea, nu se ajunge la lupte serioase. Crabii nu sunt vânători, așa că peștii mici dar activi sunt permisi într-un acvariu cu ei: danios, swordtails, mollies, barbs. Adevărat, o astfel de compatibilitate este destul de arbitrară, există cazuri frecvente în care crabii au prins un pește căscat și l-au mâncat.
Întreținerea în acvariu Cel mai bine este să cumpărați un acvaterariu special. Este necesar să echipați o mulțime de adăposturi artificiale în el - grote, cioburi, amfore etc. Aici crabii vor sta afară pe toată perioada de năpârlire. Cu cât individul este mai tânăr, cu atât mai des apare năpârlirea - de la o dată pe deceniu la animalele tinere până la o dată la 2 ani la adulți. Marca de apă nu trebuie să fie mai mare de 15 cm. Trebuie avut grijă pentru a crea mai multe insule de pământ deasupra suprafeței: pietre, lemn de plutire pentru un acvariu, decorațiuni. Este de dorit să existe plante, în special cele plutitoare. Zeolitul, așchiile de coral și tuf, pietrișul de granit, pietricelele mici sunt potrivite pentru sol. Particulele nu trebuie să fie mai mici de 3-5 mm. Dacă vrei să faci fără sol, ai nevoie de un sistem puternic de biofiltrare. Cerințele pentru puritatea apei sunt foarte ridicate, iar înlocuirea trebuie efectuată frecvent.