Coș

Melc Tilomelania "Rabbit snail (Tylomelania)"

Melc Tilomelania "Rabbit snail (Tylomelania)"
Melc Tilomelania "Rabbit snail (Tylomelania)"
Melc Tilomelania "Rabbit snail (Tylomelania)"
Melc Tilomelania "Rabbit snail (Tylomelania)"
Melc Tilomelania "Rabbit snail (Tylomelania)"
Melc Tilomelania "Rabbit snail (Tylomelania)"
Melc Tilomelania "Rabbit snail (Tylomelania)"
Melc Tilomelania "Rabbit snail (Tylomelania)"
Melc Tilomelania "Rabbit snail (Tylomelania)"
97 MDL
Fără TVA: 97 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Acvariștii sunt adesea interesați de reprezentanții exotici ai moluștelor gasteropode. Astfel de animale ajută la diversificarea acvariilor cu pești. Unul dintre grupurile de astfel de specii este melcii thylomelania.

Familia Pachychilidae
Dimensiuni Până la 10 cm
Aspect Melci Iepurii au, de obicei, corpurile galbene sau portocalii strălucitoare (deși există specii verzi, negre, ciocolate, albe și pătate) și cojile lor sunt negre sau maro foarte închis și uneori au o margine albă. Cochiliile lor sunt alungite și în formă de spirală și se îngustează până la un punct la capăt, făcându-le să semene cu forma unui corn de unicorn. Acești melci sunt în mod natural suficient de curioși încât fiecare melc își folosește „piciorul” alungit și muscular pentru a se propulsa prin decorațiunile, plantele și sticla acvariului.
Arealul de trai Insula Sulawesi, Indonezia
Durată de viață 5-7 ani
Parametrii apei Temperatura 27-30°C, duritate 5-7 dH, pH = 7,5-8,5
Hrana Melc tilomelaniya portocaliu iepure are un apetit bun. Aceste moluște sunt în permanență într-o stare de căutare a hranei, deoarece habitatul lor natural este rar în hrană. Dacă nu este suficient pentru a le hrăni în acvariu, ei vor mânca plantele de acvariu. Ei nu mănâncă doar mușchi și cladofora. Tilomelaniile se hrănesc cu hrană uscată, pot mânca un pește care a murit într-un acvariu. Thylomelaniile sunt un fel de ordonatoare de acvariu, ele mănâncă rămășițele de hrană pentru pești, părți moarte ale plantelor subacvatice, biofilm și deșeuri de pește. Aceste moluște trebuie hrănite mai mult decât restul locuitorilor acvariului. Regula „mai bine subalimentare” nu funcționează cu ei. Dieta cu crustacee poate include: creveți congelați, file de peste crud si legume proaspete tocate marunt - castraveti, dovlecei, varza alba. Sunt hrăniți de mai multe ori pe zi - spirulina, tablete speciale care se scufundă până la fund atunci când sunt puse în apă, granule și fulgi pentru somn, hrană pentru creveți. Mâncarea ar trebui să cadă în jos - în căutarea hranei, tilomelaniile sunt capabile să sape în pământ.
Compatibilitate O alegere ideală pentru păstrarea tilomelaniei ar fi un acvariu de specii. Acest lucru va elimina posibilele conflicte și înfometarea melcilor. Cu toate acestea, conținutul din acvariul general nu este complet exclus. Cea mai bună opțiune ar fi să adăugați creveți la scoici din insula Sulawesi, de exemplu, creveți cardinal. Puteți combina melcii cu specii mici de pești iubitoare de căldură: tetra, pecilia, neon, somn mic. Speciile de pești agresivi mari ar trebui excluse din lista posibililor conviețuitori.
Întreținerea în acvariu Lungimea minimă a acvariului ar trebui să fie de 60-80 cm. Volumul de apă pentru o persoană ar trebui să fie de cel puțin 10-15 litri. Thylomelanias iubește spațiul, așa că nu ar trebui să ții cu ele multe plante într-un acvariu. Tilomelaniile au nevoie de un sol special - fundul trebuie acoperit cu frunze de plante. Prezența agățătorilor este obligatorie, sunt de dorit câteva pietre mari. Acesta este atât un decor de acvariu, cât și o bună ascunzătoare pentru melci - le place să se ascundă la umbră. Baza solului este nisipul, pietrișul nu este potrivit pentru tilomelanii. Acvariul ar trebui să fie bine aerat - tilomelania are nevoie de o cantitate mare de oxigen. Asigurați-vă că faceți schimburi parțiale de apă în mod regulat. Alimentele și îngrășămintele care conțin cupru trebuie evitate în acvariu. Cuprul este o toxină puternică pentru melci. Sulfatul de cupru se găsește în multe alimente industriale pentru pești, așa că dacă melcii trăiesc în același acvariu cu peștii, trebuie să selectați alimente fără acest ingredient.