Coș

Neritina natalensis "Zebra"

Neritina natalensis "Zebra"
Neritina natalensis "Zebra"
Neritina natalensis "Zebra"
Neritina natalensis "Zebra"
Neritina natalensis "Zebra"
Neritina natalensis "Zebra"
Neritina natalensis "Zebra"
Neritina natalensis "Zebra"
Neritina natalensis "Zebra"
40 MDL
Fără TVA: 40 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Melcul Zebra neretina este un decor foarte popular al acvariilor de apă dulce, datorită aspectului său atractiv. De asemenea, aceste moluște sunt considerate unul dintre cei mai buni luptători de alge și sunt adesea folosite pentru a le controla fără a deteriora plantele. Dacă nu știți ce melci să puneți în acvariu, acordați atenție acestora.

Familia Neritidae
Dimensiuni Înălțimea carcasei 2-2,3 mm și diametru 1,9-2,3 mm
Aspect Culoarea cochiliei variază de la galben verzui la maro gălbui, cu dungi negre largi curbate. Aceste dungi încep de la începutul buclei și se lărgește treptat spre partea de jos. Modelele de pe scoici sunt foarte diverse și nu veți găsi doi melci cu același model. Datorită unei culori contrastante atât de frumoase, melcul zebră este atât de popular printre acvaristi, deoarece coaja neagră-aurie a moluștei arată foarte frumos pe fundalul verde al plantelor de acvariu.
Arealul de trai Africa de Sud
Durată de viață Durata de viață a unui melc zebră într-un acvariu este de peste trei ani, cu îngrijirea corespunzătoare.
Parametrii apei Temperatura 22-25 ° С, duritate dH 6-20 °, aciditate pH 7,0-8,8
Hrana În habitatul său natural, melcul zebra neritin se hrănește predominant cu diverse alge. Într-un acvariu plin de alge, crustaceele se vor hrăni și cu hrană verde naturală, dar pe lângă aceasta, melcul trebuie hrănit cu vafe de alge și spirulina, precum și cu castraveți și spanac sau varză albă. Evitați să hrăniți animalele de companie cu multe proteine.
Compatibilitate Neritina natalensis sp. Zebrele sunt pașnice și se înțeleg bine cu alți locuitori ai acvariului. Dar nu merită să adăugați aceste moluște într-un acvariu cu pești răpitori - loaches, ciclide mari, loaches și melci helen. Mai multe persoane trebuie plasate în acvariu, deoarece sunt animale sociale. Dar nu vă faceți griji, nu va exista o suprapopulare cu acești melci, deoarece nu se pot reproduce în apă dulce. Această specie poate scăpa din acvariu, așa că capacul ar trebui să fie bine închis. Dacă melcul zebră a scăpat, atunci încearcă să-l aduci acasă cât mai curând posibil. Acasă, cu umiditate scăzută a aerului, nu va trăi mult în afara acvariului. Încercările repetate de a scăpa indică condiții nepotrivite, așa că acordați atenție parametrilor apei
Întreținerea în acvariu Calitatea apei este un factor foarte important pentru ca melcii tăi să prospere în acvariu. Prin urmare, verificați regulat filtrarea și efectuați schimbări de apă. În ape dure alcaline sau salmastre, scoicile de crustacee nu vor fi distruse. Într-un mediu mai acid, coaja va începe să se dizolve și să se prăbușească, ducând la moartea melcilor. Melcul zebră trebuie lăsat să intre în acvariul spațios existent, cu prezența diferitelor alge. Pentru a păstra trei indivizi, va fi suficient un acvariu de 25-30 de litri. Aceste moluște consumă diferite tipuri de alge, eliminându-le din toate colțurile acvariului, decorului și plantelor. Melcii vor elimina algele din plantele de acvariu fără a deteriora plantele în sine. Deoarece melcul zebră este unul dintre cei mai mari reprezentanți ai speciei sale, nu va putea curăța frunzele mici.