Coș

Gymnocorymbus ternetzi

Gymnocorymbus ternetzi
Gymnocorymbus ternetzi
Gymnocorymbus ternetzi
Gymnocorymbus ternetzi
Gymnocorymbus ternetzi
Gymnocorymbus ternetzi
Gymnocorymbus ternetzi
Gymnocorymbus ternetzi
Gymnocorymbus ternetzi
36 MDL
Fără TVA: 36 MDL
  • Stock: În stoc
* Prețul este indicat pentru o singură unitate de produs (bucată, kg, crenguță, tufiș, buchet)
* Imaginile de pe site sunt cu titlu informativ, solicitați fotografiile originale de la vânzător

Descriere

Etimologia numelui sau provine de la cuvantul Gymnocorymbus care inseamna “cu capul gol”, iar cuvantul ternetzi provine de la numele celui care l-a descris cel mai bine, Ternetz. Mai este cunoscut si sub numele de Tetragonopterus ternetzi sau Moenkhausia ternetzi.

Familia Characidae
Dimensiuni 5-6 cm
Aspect Aceasta specie de pesti este una cu un corp oval si care este turtit pe laterale. Coloritul lor este argintiu metalizat. Inotatoarea dorsala este ascutita si foarte mare. Coada este aproape rotunda, mare si pluteste in apa, ca un voal. Acelasi lucru se poate spune si despre inotatoarea caudala. Inotatoarele pectorale sunt alungite si ascutite spre varf. Sunt transparente si au ceva pete de culoare neagra, pe margini si la baza lor. Au o burta putin proeminenta. Imediat dupa bronhii si in fata inotatoarei dorsale, exista doua dungi verticale, de culoare neagra.
Arealul de trai Este o specie de pesti originara din apele dulci ale raurilor Rio Paraguay, Rio Guapore, Rio Amazonas, Rio Negro, Rio Pilcomayo, Rio Beni, Rio Madeira, Rio Tapajos si ale lacului Rogoa, din Brazilia, precum si ale raurilor Rio Mamore, din Bolivia, si Rio Paraguay, din Paraguay
Durată de viață 6-7 ani
Parametrii apei Т=22-26°С, pH= 6.0-7.5, GH < 20.
Hrana O specie omnivora, deloc pretentioasa. Fulgi si granule, alaturi de hrana proaspata(vie) sau congelata, cum ar fi Daphnia sau Glycera, sunt recomandate.
Compatibilitate Unul dintre cei mai potriviti tetra pentru acvariul comunitar. Este pasnic si plin de viata si face un contrast bun cu alte specii mai colorate. Poate fi pastrat alaturi de vivipari, Danio rerio, Rasbora, alti tetra si pesti pasnici care locuiesc pe fundul acvariului, cum ar fi Corydoras sau Loricariidae mai mici. De asemenea, poate fi pastrat si cu Cichlidae mai mari, cum ar fi Pelvicachromis pulcher, iar datorita formei lui mai rotunde, este putin posibil sa fie mancat daca este combinat cu specii mai mari, spre exemplu cu Pterophyllum. Desi are o reputatie de a musca de aripioare, acest comportament poate fi rectificat tinandu-l in bancuri mici de cel putin 6-8 specimene. Cand este tinut intr-un asemenea numar, orice cearta este in mod normal tinuta sub control de catre grup.
Întreținerea în acvariu Avem de-a face cu o specie de pesti foarte usor de intretinut, chiar si pentru incepatorii in tainele acvaristicii. Aveti nevoie de un acvariu cu un un volum minim de aproximativ 60 de litri. Sunt o specie pasnica, ideala pentru un acvariu cu un populatie piscicola linistita si bine inchegata. In acvariu va trebuie o vegetatie subacvatica densa, care sa fie pozitionata pe laterale si in spate, si destule spatii deschise pentru inot, in zona mediana si din fata. Solul din acvariu trebuie sa fie de nuanta inchisa, compus din pietris si nisip fin, presarat si cu ceva roci. Un iluminat mediu, cu zone de umbra, scot cel mai bine in evidenta coloritul acestui peste.