Coș

Botia clovn (chromobotia macracanthus)

Botia clovn (chromobotia macracanthus)
Botia clovn (chromobotia macracanthus)
Botia clovn (chromobotia macracanthus)
Botia clovn (chromobotia macracanthus)
Botia clovn (chromobotia macracanthus)
Botia clovn (chromobotia macracanthus)
Botia clovn (chromobotia macracanthus)
Botia clovn (chromobotia macracanthus)
Botia clovn (chromobotia macracanthus)
220 MDL
Fără TVA: 220 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Macracanthus este un animal de companie popular de acvariu, ținut în captivitate din 1936. Are un corp alungit, în secțiune ovală. Culoarea este foarte strălucitoare. Culoarea principală a corpului este de la galben la portocaliu-roșu. Trei dungi întunecate largi traversează corpul. În acvarii, clovnii trăiesc aproximativ 20 de ani.


Familia Botiidae
Dimensiuni 16-25 cm
Aspect Gura peștilor este situată în partea de jos și este înconjurată de patru perechi de antene - aceasta indică capacitatea luptelor de a se hrăni din partea de jos. Există un ghimpe mare sub fiecare ochi al peștilor. Când peștele este într-o stare calmă, spinii sunt invizibili, dar când se sperie, spinii ies din sub ochi ca o lamă de cuțit. În natură, bătăliile sunt protejate de spini împotriva păsărilor. Dacă pasărea înghite astfel de pradă, peștele va propulsa spini, ceea ce va determina pasărea să regurgiteze hrana. După aceea, prădătorul cu pene își va aminti pentru totdeauna că un avertisment luminos, cu dungi galbene, este o pradă periculoasă și este mai bine să-l ocoliți.. Coji de macracanthus sunt subțiri, cresc în piele și foarte vulnerabile. Când prindeți lupte cu o plasă, trebuie să fiți atenți, deoarece peștii se încurcă cu spini în țesut, iar injecția poate fi dureroasă.
Arealul de trai Indonezia
Parametrii apei Т=24-28°С, pH=6.0-7.2, GH=4-12.
Hrana În acvariu, ei mănâncă de bunăvoie alimente vii și congelate, alimente uscate echilibrate și pot vâna moluște mici. Peștii pot consuma melci melania măcinați, ceea ce prezintă un beneficiu semnificativ pentru acvariu.. Botsii mănâncă fericit pastile de somn, granule și chipsuri ale oricărui producător de alimente uscate, nu ocolesc viermi vii sau înghețați, prind o coretra din coloana de apă, mănâncă tubuleri. În ultimă instanță, vor mânca o râmă.. Dieta clovnilor trebuie diversificată cu alimente vegetale: castraveți; frunze de salată; dovleceii curățați de piele; spanac. Plantele sunt tocate mărunt și adăugate încetul cu încetul în jgheab împreună cu restul furajelor.
Compatibilitate Peștii nu sunt agresivi, dar nu se recomandă păstrarea lor cu specii mici. Nu sunt potrivite pentru rolul vecinilor de somn, deoarece au și un stil de viață de fund. Roboții au compatibilitate cu alți pești de dimensiuni adecvate. Cartier ideal cu alte specii din familia loach sau crap. Vecinii foarte flegmatici vor avea disconfort datorită activității excesive a clovnilor.
Întreținerea în acvariu Mărimea macracantului este puternic influențată de volumul acvariului. Cu cât containerul este mai mare, cu atât peștele va fi mai mare. Un vas cu o zonă de fund mare și un strat scăzut de apă este potrivit pentru bătălii. Fundul este acoperit cu nisip sau pietricele mici bine rulate. Peștii duc o viață de fund și le place să se odihnească în adăposturile din partea de jos. Adăposturile de luptă pot fi făcute din orice material, dar nu ar trebui să aibă margini ascuțite pe care peștele să poată fi rănit. Botsy sunt din când în când acoperiți de zgârieturi, dar în apă bună, rănile pe pielea lor subțire se vindecă rapid. Iluminarea este mai slabă, concentrată la vizor. Vegetația din acvariu ar trebui să aibă frunze puternice și rădăcini puternice. Apa trebuie să fie saturată cu cantitatea maximă de oxigen. Înlocuiți până la 30% din volum săptămânal.