Coș

Corydoras julii

Corydoras julii
Corydoras julii
Corydoras julii
Corydoras julii
Corydoras julii
Corydoras julii
Corydoras julii
Corydoras julii
Corydoras julii
46 MDL
Fără TVA: 46 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Un somn agil, colorat atractiv, care este binemeritat iubit de cei care nu-și permit acvariile mari. Un locuitor tipic al straturilor inferioare de apă. Compatibil cu orice pește tropical liniștit. Un obiect ideal de împărțit într-un acvariu comunitar, decorat în stilul unui iaz din pădure tropicală. Preferă să stea într-un grup de 5-8 persoane.

Familia Callichthyidae
Dimensiuni 4-5 cm
Aspect Culoare: fundalul principal al corpului este gri-argintiu. Există numeroase puncte negre mici și linii în zig-zag pe cap și spate. O dungă neagră neuniformă trece de la acoperirea branhiale la baza înotătoarei caudale; linii transversale scurte se învecinează deasupra și dedesubt. Există puncte negre în zona abdomenului. Există o pată neagră mare în partea superioară a aripioarei dorsale. Irisul este galben auriu.
Arealul de trai Bazinul fluviului Amazon (Brazilia)
Durată de viață 8-10 ani
Parametrii apei Т=22-26оС, dGH pana la 16о, рН 7
Hrana La fel ca orice locuitor bentonic, coridoarele preferă mâncarea care se scufundă rapid în fund. Tabletele speciale de scufundare pentru somn vor fi optime. Conțin întregul complex de nutrienți și vitamine, se scufundă bine și își păstrează forma mult timp, rămânând accesibile peștilor. Alimentele populare vii și congelate nu sunt recomandate, deoarece nu vor oferi animalelor de companie elementele necesare și pot deveni o sursă de infecție în acvariu.
Compatibilitate Corydoras sunt unul dintre cei mai buni concurenți pentru păstrarea în tancuri comunitare. Somnul nu este văzut în comportament agresiv față de alte specii. Acești somn se înțeleg bine cu platourile vivipare (guppies, platies, swordtails, mollies), tetra, neoni, scalari, barbs, zebrafish, killifish. Vecinii nepotriviți vor fi ciclidele prădătoare mari (akara, astronotus etc.), care pot înghiți cu ușurință somni mici. Adesea, alte specii demersale, cum ar fi roboții sau girinocheilus, intra în conflict cu coridoarele. Excepție este Ancistrus, care se înțelege bine cu somnul-coridoare.
Întreținerea în acvariu Acvariu: formă generală, alungită. Ar trebui să existe cel puțin 7-10 cm între lamelă și nivelul apei. Dimensiuni: pentru un cuplu vei avea nevoie de un acvariu cu volumul de 20 litri si lungimea de 40-50 cm.Pentru un stol de 4-8 pesti ai nevoie de un acvariu de 100 litri. Apă: pH 6,2-8, dH 2-18°, filtrare bună, aerare scăzută. Schimbări săptămânale de până la 20-30% din apă. Coridorul este destul de sensibil la parametrii și calitatea apei. Orice schimbare bruscă a chimiei apei sau a temperaturii șochează adesea peștele, determinând somnul să „slăbească” și să cadă pe o parte. Temperatura: 20-27°C. Somnul leopard poate trăi la temperaturi de 28-30°C, dar în acest caz, durata de viață a acestuia este mult redusă. Iluminare: deasupra capului, difuză. Sol: nisip grosier sau pietriș fin rotunjit (2-3 mm grosime) de culoare închisă. Plante: desișuri de plante vii, inclusiv plutitoare la suprafață. Design: zgomote, grote, peșteri și alte adăposturi, este necesar spațiu liber pentru înot.