Coș

Leporinus fasciatus

Leporinus fasciatus
Leporinus fasciatus
Leporinus fasciatus
Leporinus fasciatus
Leporinus fasciatus
Leporinus fasciatus
Leporinus fasciatus
Leporinus fasciatus
Leporinus fasciatus
400 MDL
Fără TVA: 400 MDL
  • Stock: În stoc
* Prețul este indicat pentru o singură unitate de produs (bucată, kg, crenguță, tufiș, buchet)
* Imaginile de pe site sunt cu titlu informativ, solicitați fotografiile originale de la vânzător

Descriere

Dungile negre și galbene alternante în colorarea peștilor au atras atenția acvaristilor de mulți ani, făcându-l unul dintre cei mai populari pești tropicali de companie. Există o caracteristică interesantă - numărul de dungi de pe corp depinde de vârsta peștelui, precum inelele anuale ale copacilor. Peștii tineri au doar 5 dungi, până în primul an de viață primul este împărțit în încă două, iar până la vârsta de 3 ani sunt deja 9 dungi negre.

Familia Anostomidae
Dimensiuni 20 cm
Aspect Culoarea corpului leporinei este galben argintiu. 9 - 11 dungi maro-închis parcurg de-a lungul întregului corp până la înotătoarea caudală.
Arealul de trai America de Sud
Durată de viață 7-15 ani
Parametrii apei Temperatura - 22-30 °C aciditate (pH) - 6,0-7,0 duritate (GH) - 10-12 °.
Hrana Sunt usor de hranit, accepta si hrana uscata precum fulgi sau pelete si hrana vie sau congelata. Se poate suplimenta cu hrana de materie vegetala si Spirulina. Daca nu sunt hraniti sufficient, pot face ravagii printe plante.
Compatibilitate Sunt relativ pasnici daca au un acvariu suficient de mare. Trebuiesc tinuti cu pesti de talie comparabila cu a acestora sau cichlide mici dar nu cu pesti lenti si cu inotatoare lungi.
Întreținerea în acvariu Pentru acești pești sunt necesare acvarii mari, cu un volum de cel puțin 400 de litri. Leporina erbivoră provoacă daune grave florei subacvatice, așa că trebuie selectat material viu pentru decorarea cu frunze dense, chiar dure. Prezența unui capac pe acvariu este una dintre condițiile importante pentru păstrare, deoarece peștele este foarte săritor. Leporina iubește circulația puternică a apei, solul nisipos, preferă să înoate în straturile mijlocii și inferioare ale apei. Reacționează brusc la schimbările de temperatură (chiar și la modificări de 1-2 ° C).