Coș

Otocinclus Affinis

Otocinclus Affinis
Otocinclus Affinis
Otocinclus Affinis
Otocinclus Affinis
Otocinclus Affinis
Otocinclus Affinis
Otocinclus Affinis
Otocinclus Affinis
Otocinclus Affinis
75 MDL
Fără TVA: 75 MDL
  • Stock: În stoc
* Prețul este indicat pentru o singură unitate de produs (bucată, kg, crenguță, tufiș, buchet)
* Imaginile de pe site sunt cu titlu informativ, solicitați fotografiile originale de la vânzător

Descriere

Este un peste pasnic si nu este agresiv cu ceilalti pesti. Este preferabil sa aveti mai multe exemplare pentru ca in grup se simt mai bine, trebuie cel putin trei. Daca vor fi mai putini, se vor stresa si automat, se vor imbolnavi mai repede. Cu cat sunt mai multi, cu atat se acomodeaza mai usor, simtindu-se in siguranta.

Familia Loricariidae
Dimensiuni 3-5 cm
Aspect Culorile din ototsinklusele obișnuite, pe care botanicii le clasifică ca affinis, includ gri, alb și galben. Versiunea clasică este reprezentată de laturile galben-cenușii, abdomenul albicios și o dungă maro-fumurată pe spatele negru..
Arealul de trai În natură, otocinclus trăiește în Amazon, Peru, Brazilia și Bolivia.
Durată de viață 6 ani
Parametrii apei Т=22-27°С, pH=6.0-7.0, GH=5-19.
Hrana In natura se hraneste in principal cu alge si alte microorganisme. In captivitate insa, cea mai mare parte a dietei trebuie sa fie compusa din materie vegetala, atat în felii proaspete (felii de dovlecei si castraveti, spanac), cat si in forma uscata (alge, tablete de spirulină etc.). Desi va accepta si hrana congelata de mici dimensiuni cum ar fi blodworms sau daphnia, aveti grija sa nu-i hranuiti prea des, deoarece nu necesita o mare cantitate de proteine in dieta
Compatibilitate Este foarte timid si retras, pana in punctul in care va fi nevoit sa concureze pentru hrana cu alte specii mai viguroase. Este cel mai bine pastrat cu pesti de talie mica, pasnici, cichlide pitice cum ar fi Apistogramma si Corydoras mai mici. Prefera compania semenilor si ar trebui sa fie tinuti intr-un grup de cel putin 6 indivizi.
Întreținerea în acvariu Acvariul trebuie sa fie plantat, cu zone libere in care sa poata inota si cu pietre pe care sa se permita dezvoltarea algelor. Iluminarea trebuie sa fie puternica pentru a permite dezvoltarea algelor.Prefera acvariile in care apa este in miscare, preferabil un curent format de filtru, acvariile bine plantate care au si ascunzisuri, cu nisip sau substrat de dimensiuni mici. Ascunzisurile pot fi facute din pietre, buturugi, decor. Apa trebuie sa fie curata. Ottocinclus va curata planta de alge fata sa o distruga.