Coș

Creveți Roșu cireș (Neocaridina heteropoda)

Creveți Roșu cireș (Neocaridina heteropoda)
Creveți Roșu cireș (Neocaridina heteropoda)
Creveți Roșu cireș (Neocaridina heteropoda)
Creveți Roșu cireș (Neocaridina heteropoda)
Creveți Roșu cireș (Neocaridina heteropoda)
Creveți Roșu cireș (Neocaridina heteropoda)
Creveți Roșu cireș (Neocaridina heteropoda)
Creveți Roșu cireș (Neocaridina heteropoda)
Creveți Roșu cireș (Neocaridina heteropoda)
19 MDL
Fără TVA: 19 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Crevetii Red Cherry sunt cu siguranta cei mai populari creveti de apa dulce care pot fi gasiti in casele iubitorilor de nevertebrate. Aceasta se datoreaza usurintei de intretinere, abilitatii lor de a trai in ape cu parametrii foarte diferiti si de a se inmulti intr-o rata foarte crescuta in captivitate. Majoritatea incepatorilor in nano-acvaristica incep cu aceasta specie de creveti si invata secretele intretinerii de nevertebrate cu ajutorul lor.

Familia Atyidae
Dimensiuni Pina la 3 cm
Aspect Femelele sunt mai mari decât masculii, dar și mai intens colorate. Se identifică ușor după linia inferioară a corpului curbată (la masculi e dreaptă) și «șaua» galbenă de pe spate. Imediat înapoia capului se poate observa o formațiune în formă de șa de călărie, galbenă sau verzuie, care reprezinta ouăle produse de ovare; acest crevete are organele reproducătoare poziționate imediat înapoia extremității cefalice. Masculii sunt mai supli și au antenele mai lungi.
Arealul de trai Asia
Parametrii apei T: 22–29 С, pH 6.5 – 8.0, kH 3 – 10
Hrana Sunt omnivori, cele mai comune alimente fiind algele, legumele opărite (dovlecel, salată verde, spanac) și hrana dedicată din comerț. Nu mănâcă toate tipurile de alge, nefiind o modalitate de a ține algele sub control. În schimb sunt o bună echipă de curățenie, pentru mâncarea neconsumată și căzută pe fundul acvariului, dar atenție să nu conțină cupru! O colonie mică, nu necesită hrănire suplimentară. Dacă este nevoie, există numeroase sortimente de hrană dedicată in comerț.
Compatibilitate Este bine să nu fie ținuți împreună cu pești mari deoarece vor fi mâncați iar dacă se are în vedere reproducerea creveților, aceștia trebuiesc separați de pești deoarece puii sunt atât de mici încât aproape orice pește îi va putea mânca. Aproximativ o dată pe lună creveții vor năpârli pentru a permite creșterea, este bine ca vechiul schelet extern să nu fie scos din acvariu deoarece acesta se va dizolva sau va fi mâncat de catre creveți, acest lucru suplimentând aportul de calciu și va usura viitoarele năpârliri.
Întreținerea în acvariu Creveții Red Cherry sunt potriviți atât pentru acvariile comunitare cât și acvariile nano sau medii. Pot fi ținuți în acvarii de la 10 litri până la 40-50 de litri, dar și în acvariile mai mari, comunitare. Densitatea maximă admisă este de 2-3 creveți/4-5 litri de apă. Luați în considerare și faptul că se înmulțesc ușor și e posibil să fiți bombardați cu puiet, căruia trebuie să îi găsiți adăpostire. Acești creveți se simt cel mai bine în acvariile plantate și decorate cu mopani. Pe timpul zilei sunt mai timizi și au nevoie de ascunzători. În plus, plantele și mopanul sunt și o sursă bogată de hrană. Poate fi utilizat orice fel de substrat: cu cât este mai închis cu atât coloritul creveților se va intensifica. Acvariul va fi dotat cu un încălzitor și un filtru. Bolborositorul cu burete reprezintă o soluție ieftină și sigură pentru acvariile mici, unde avem doar crustaceele și/sau câțiva pești. În acvariile mari, cu sisteme de filtrare mai puternice există riscul ca Red Cherry sau puii lor să fie absorbiți și tocați de filtru. De aceea, acoperiți orificiul de admisie a apei în filtru cu un burete sau o plasă fină. Creveții se vor introduce doar în acvarii ciclate, fiind sensibili la nitrit nu vor supraviețui ciclării. Apa introdusă e musai să fie declorinată înainte și lăsată la stătut câteva zile pentru a se evapora substanțele chimice nocive. Săptămânal se vor efectua schimburi parțiale de apă (25-30%).