Coș

Staurogyne Repens

Staurogyne Repens
Staurogyne Repens
Staurogyne Repens
Staurogyne Repens
Precomandă
Staurogyne Repens
Staurogyne Repens
Staurogyne Repens
Staurogyne Repens
Staurogyne Repens
0 MDL
Fără TVA: 0 MDL
  • Stock: Precomandă

Opţiuni disponibile

Descriere

Staurogyne repens este o plantă de culoare "verde proaspăt", compactă şi rezistentă, pentru prim-planul acvariului. Cea mai apropiată rudă a sa în acvaristică este Hygrophila, dar Staurogyne repens este diferită, cu statura sa de arbust scund si compact si cu frunzele mici şi verzi.

Familia Acanthaceae
Dimensiuni Pina la 10 cm
Aspect Staurogyne repens este potrivită pentru prim-planul şi planul median al acvariului. La plantarea în acvariu, vlăstarii verticali mai lungi trebuiesc tăiaţi, iar tulpinile rezultate trebuiesc impărţite în 2-4 tufe mai mici, care se plantează în grupuri mici. Frunzele emerse mor într-un final. Procedând astfel, se va menţine forma joasă si compactă de creştere. În acvariu, Staurogyne repens dezvolta noi vlăstari care se întind orizontal şi formează un covor frumos. Această abilitate o recomandă ca plantă ideala pentru prim-plan.
Arealul de trai Brazilia
Parametrii apei 20-28°С. KH 4-14°, pH 6-8
Întreținerea în acvariu Staurogyne repens este o plantă robustă, care preferă un iluminat mediu către puternic şi suplimente de CO2. Are, de asemenea, nevoie de fertilizare. O combinaţie de substrat bogat în nutrienţi, împreună cu oligoelemente (micronutrienţi) este necesară pentru a menţine culoarea "verde proaspat" a frunzelor şi pentru a acoperi uniform solul. În cazul în care vlăstarii verticali sunt înlăturaţi înaintea plantării, poate dura luni întregi până când este necesară o nouă tundere. Ulterior, noii lăstari verticali pot fi tunşi săptămânal. Staurogyne repens , pe lânga faptul ca este ideală pentru prim-planul acvariilor, este de asemenea foarte recomandată pentru acvarii nano, datorită creşterii lente în lăţime şi a naturii robuste.