Coș

Mollinesia Golden Lyra

Mollinesia Golden Lyra
Mollinesia Golden Lyra
Mollinesia Golden Lyra
Mollinesia Golden Lyra
Mollinesia Golden Lyra
Mollinesia Golden Lyra
Mollinesia Golden Lyra
Mollinesia Golden Lyra
Mollinesia Golden Lyra
80 MDL
Fără TVA: 80 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Molii, care locuiesc în mediul natural, nu sunt la fel de strălucitori ca formele lor crescute selectiv: în natură sunt de obicei de culoare galben-cenușie, cu sau fără pete. A fost varianta reperată care a venit în Europa acum aproximativ un secol și jumătate ca pește de acvariu. Acum aspectul ei a devenit mult mai bogat, iar molii galbeni au devenit o rază strălucitoare a lumii apei.


Familia Poeciliidae
Dimensiuni Pana la 10 cm
Aspect Molly auriu are o frumoasă culoare auriu-portocaliu și o formă atractivă a aripioarei caudale.
Arealul de trai Molinesia Golden Lyra - comună în Guatemala și sudul Mexicului, unde trăiesc în estuare.
Durată de viață 4-5 ani
Parametrii apei Т=23-28°С, pH=7.0-8.0, GH=10-20.
Hrana Iubeste mancarea vegetala, desi este omnivor, si mananca cu placere si hrana de natura animala. Va accepta cele mai multe tipuri de hrana oferite, dar o buna parte din dieta ar trebui sa fie compusa din materie vegetala, cum ar fi spanacul oparit sau fulgii de legume. Nu hraniti pestii in exces. Este de preferat sa-i hraniti mai putin si sa-i lasati sa-si caute mancare prin acvariu, decat sa-i hraniti in exces.
Compatibilitate Pasnic, dar trebuie tinut numai cu pesti care pot tolera aceleasi conditii de apa. Nu este recomandat pentru un acvariu comunitar general datorita acestui fapt. Se pot tine cu alte Poecilia, unele varietati de Melanotaeniidae, Barbus si Tetra care tolereaza apa dura.
Întreținerea în acvariu Este de preferat un acvariu plantat, dar aceasta specie trebuie tinuta in apa moderata sau chiar dura, cu un pH bazic. Atunci cand este tinut in apa moale sau acida, pestele slabeste destul de rapid, fapt indicat frecvent prin coborarea aripioarelor, ciuperci si/sau aripioare paralizate. Sarea nu este necesara, asa cum sunt mineralele "dure" (calciu, magneziu), acestea fiind esentiale pentru pastrarea sanatatii pe termen lung a acestei specii.