Coș

Theodoxus fluviatilis

Theodoxus fluviatilis
Theodoxus fluviatilis
Theodoxus fluviatilis
Theodoxus fluviatilis
Precomandă
Theodoxus fluviatilis
Theodoxus fluviatilis
Theodoxus fluviatilis
Theodoxus fluviatilis
Theodoxus fluviatilis
0 MDL
Fără TVA: 0 MDL
  • Stock: Precomandă

Descriere

Theodoxus este un melc mic, destul de nepretențios, care curăță perfect un iaz de acasă de zt zt. Colorarea variabilă și neobișnuită a cochiliei, ușurința reproducerii în condiții artificiale o fac unică.
Familia Neritidae
Dimensiuni Diametru pina la 15 mm
Aspect În partea inferioară există un capac mic, pe care gasteropodele îl închid atunci când sunt atrași în coajă. Culoarea scoicilor poate fi diferită - negru, măsliniu, verde, gri, alb pal. Suprafața este acoperită cu modele ondulate și puncte. Pereții cochiliei sunt destul de groși și foarte puternici. Acest lucru se datorează faptului că melcii trăiesc adesea în ape cu curgere rapidă, unde coaja subțire s-ar sparge inevitabil pe stânci. Vizual, caracteristicile sexuale nu sunt exprimate în niciun fel.
Arealul de trai Ei trăiesc în corpurile de apă din Rusia, Ucraina, Belarus, Polonia, Ungaria. Se găsesc și în țările baltice și scandinave.
Durată de viață 3 ani
Parametrii apei Temperatura 20-30°С, duritate dH 10-20°, aciditate pH 5,5-7,0
Hrana Theodoxus se hrănește în principal cu detritus și alge, ceea ce este o veste bună, dar, din păcate, nu mănâncă „barbă”. Dacă nu lipsește hrana în acvariu, atunci melcii cresc repede.
Compatibilitate Theodoxus poate fi ținut cu pești mici, dar în acest caz ar trebui să se țină cont de „chimia” apei. Dacă rigiditatea sa ușoară este necesară pentru melci, atunci nu toți peștii au nevoie de ea.
Întreținerea în acvariu Creaturi foarte nepretențioase! Dacă există dorința de a organiza un „melc”, atunci chiar și un acvariu de 5 litri pentru 6-10 persoane este suficient. Peisajul acvariului ar trebui să fie format din pietre și zgomote, de pe suprafața cărora melcii vor mânca o peliculă de alge minuscule. Apa trebuie să fie întotdeauna curată, așa că filtrarea eficientă este vitală. Trebuie amintit că toate teodoxurile nu tolerează absolut dioxidul de carbon, cu excesul său în mediul acvatic, moluștele vor muri inevitabil. Melcii sunt capabili să trăiască în apă salmatră, dar dimensiunea lor va fi ceva mai mică decât în ​​apă dulce.