Coș

Tetra Amanda (Hyphessobrycon amandae)

Tetra Amanda (Hyphessobrycon amandae)
Tetra Amanda (Hyphessobrycon amandae)
Tetra Amanda (Hyphessobrycon amandae)
Tetra Amanda (Hyphessobrycon amandae)
Tetra Amanda (Hyphessobrycon amandae)
Tetra Amanda (Hyphessobrycon amandae)
Tetra Amanda (Hyphessobrycon amandae)
Tetra Amanda (Hyphessobrycon amandae)
Tetra Amanda (Hyphessobrycon amandae)
40 MDL
Fără TVA: 40 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Amanda tetra (hyphessobrycon amandae) este un pește mic și colorat de apă dulce care poate înfrumuseța orice acvariu. A fost găsit în 1986 în bazinul râului Araguay din Brazilia. Reprezentantul haracinilor și-a primit numele în onoarea mamei descoperitorului său Heiko Bleher - Amanda Bleher. Alte nume pentru pești sunt nano-tetra roșie și tetra pitică.

Familia Characidae
Dimensiuni Cel mai mic tetra, atinge doar 1,5-2,5 cm
Aspect Corpul este oval, usor turtit pe laturi, are o culoare portocalie-rosu. Luminozitatea nuanțelor depinde în mare măsură de mediu. În natură, există indivizi pur portocaliu și galben care trăiesc în colonii separate.
Arealul de trai Brazilia
Durată de viață 2-3 ani
Parametrii apei Т=24-26°С, pH=5.0-7.0, GH=1-10.
Hrana Trăind într-un acvariu, tetrele sunt nepretențioase în mâncare. Atât alimentele vii, cât și cele congelate sunt la fel de potrivite pentru ei - viermi mici de sânge, ciclopi, creveți de saramură, moină, daphnie. Fulgii și granulele uscate sunt de asemenea potrivite. Dar ar trebui să vă amintiți despre dimensiunea mică a peștelui, așa că trebuie să selectați hrana mică potrivită sau să măcinați una mare.
Compatibilitate Tetra Amandei se distinge printr-un caracter pașnic, așa că este mai bine pentru ea să aleagă pești tropicali proporționali ca vecini. Alte specii de tetra, pești zebra, rasboras, neoni, curcubee mici și vivipari (guppies, platies) vor deveni buni conviețuitori. În natură, peștii trăiesc adesea cot la cot cu apistograme, așa că pot fi combinați și într-un acvariu comun. Excelenți pești se înțeleg cu somnul: coridoare, otocincluses, ancistrus. Tetrele Amandei nu vor dăuna creveților de acvariu. Cartierul cu pești mari, agresivi sau mobili este categoric contraindicat: tetrele Amandei fie vor deveni hrană pentru peștii mari, fie vor fi într-o stare de stres constant, ceea ce le va afecta negativ sănătatea și culoarea.
Întreținerea în acvariu Tetra în natură trăiește în stoluri de 10-15 rude sau mai mult, așa că se recomandă să păstrați cel puțin 7-8 dintre acești pești într-un acvariu. Înălțimea minimă a acvariului este de 0,3 m, lungimea este de 0,45 m. O pereche ar trebui să aibă 10 litri de apă. Conținutul de amanda tetra sugerează prezența unui număr mare de plante în acvariu. Tetrei, obișnuiți cu locurile umbrite din natură, trebuie să creeze, de asemenea, condiții similare în acvariu. Solul trebuie ales fin și moale. Este mai bine dacă este întuneric, pentru că pe fundalul său Amanda va arăta cât se poate de impresionant. Frunzele uscate (de exemplu, arin sau stejar) pot fi așezate pe fund. Vor da apei o umbră familiară acestor pești. În plus, frunzele vor satura apa cu substanțe utile, bacteriile benefice se vor dezvolta pe podea. Principalul lucru - nu uitați să schimbați în mod regulat frunzișul. Principalul lucru este de a asigura stabilitatea caracteristicilor apei, deoarece peștii nu tolerează schimbările bruște. Iluminarea acvariului trebuie să fie moale și difuză.