Coș

Creveți Crystal Rоșu (Crystal Red Shrimp)

Creveți Crystal Rоșu (Crystal Red Shrimp)
Creveți Crystal Rоșu (Crystal Red Shrimp)
Creveți Crystal Rоșu (Crystal Red Shrimp)
Creveți Crystal Rоșu (Crystal Red Shrimp)
Creveți Crystal Rоșu (Crystal Red Shrimp)
Creveți Crystal Rоșu (Crystal Red Shrimp)
Creveți Crystal Rоșu (Crystal Red Shrimp)
Creveți Crystal Rоșu (Crystal Red Shrimp)
Creveți Crystal Rоșu (Crystal Red Shrimp)
45 MDL
Fără TVA: 45 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

 CRS este un creveți care nu este foarte capricios, dar destul de solicitant. Se crede că dacă clasele inferioare, nu foarte îndepărtate de formele sălbatice, suportă o anumită discrepanță în condiții, atunci animalele din clasele superioare au nevoie de un tratament deosebit de atent.

Familia Atyidae
Dimensiuni Femelele ating o lungime de 3 cm, masculii - 2,5 cm
Aspect În prezent există 6 tipuri (A, B, C - clasa cea mai de jos, S, SS, SSS - clasa cea mai înaltă): C-view - un creveți complet roșu cu dungi transparente și aproape deloc alb. Vedere B - culoarea principală este roșu, dar există deja dungi albe rare. A-view este cea mai comună clasă. Indivizii au o graniță clară între culorile roșu și alb. Nuanța roșie poate fi transparentă, în timp ce nuanța albă poate fi plictisitoare și translucidă. Au 3-4 dungi albe per adult. S-view - creveți cu o culoare roșie bogată, opace. Principala diferență față de clasa A este o culoare albă strălucitoare și bogată. Este alb. Vederea SS are și mai puțin roșu. Se prezintă în principal ca o mică pată pe carapace și pe partea dorsală a abdomenului. SSS-view este clasa cea mai scumpă și de elită. Individul are o culoare aproape albă. Culoarea roșie poate fi reprezentată doar de o zonă mică pe spate în fața uropodelor.
Arealul de trai „Cristal roșu” sau CRS-creveți este o rasă de selecție de creveți crescută în Japonia.
Durată de viață Speranța de viață a cristalului roșu într-un acvariu cu îngrijire adecvată ajunge la un an și jumătate.
Parametrii apei Т- 21-26°C, pH 6.5 – 7.5, GH 4-6, kH 1-2.
Hrana În ciuda capriciosului față de calitatea apei de acvariu, creveții sunt mai puțin pretențioși cu hrana. Este sigur să spunem că nu este o gurmandă, așa că mănâncă cu plăcere totul, de la mâncare la alge.
Compatibilitate Cea mai bună opțiune pentru păstrarea creveților de cristal ar fi un acvariu de specii. Cu toate acestea, nu se recomandă păstrarea în același recipient a cristalelor negre și roșii, precum și a creveților din diferite clase de rase. Deoarece aceste crustacee aparțin aceleiași specii, se pot încrucișa cu ușurință între ele și se obțin indivizi cu cea mai imprevizibilă culoare. Cristalele se înțeleg bine cu creveții cireși, Amano, cu filtre. În ceea ce privește compatibilitatea cu peștii, este mai bine să opriți alegerea animalelor de companie mici iubitoare de pace - guppies, zebrafish, neon, microrasborah, tetra mici și irisi. Așezarea cristalelor cu ciclide (chiar și pește-înger calm) nu este recomandată, pierderile printre creveți este puțin probabil să fie evitate.
Întreținerea în acvariu Se descurcă bine în apă moale, ușor acidă. În mod normal, amoniacul și nitriții ar trebui să lipsească. Concentrația permisă de nitrați - până la 20 mg / l. Deși se obișnuiesc cu mai rigide și mai slab alcaline, dar în același timp, rata de supraviețuire a descendenților scade, iar întreținerea creveților cei mai pursânge devine în general problematică. Același lucru este valabil și pentru temperaturile ridicate ale apei - se crede că, cu un conținut excesiv de „cald”, CRS nu se colorează corespunzător, iar speranța de viață, fecunditatea și supraviețuirea urmașilor scad brusc. O altă condiție necesară este apa curată - schimbările de 30 - 50% pe săptămână sunt considerate normale. Parametrii apei înlocuite trebuie să fie identici cu cei ai acvariului, singura excepție este temperatura: poate fi cu 1 - 2 grade mai mică. În același timp, trebuie remarcat faptul că, de fapt, principalele probleme în cultură sunt cauzate nu atât de apa efectivă nepotrivită (creveții sunt destul de plastici), ci de schimbările bruște ale parametrilor, care de obicei provoacă decese în masă. Acest lucru este valabil mai ales pentru acvarii, unde apa nu se schimbă deloc pentru o lungă perioadă de timp, este doar completată și apoi, brusc, proprietarul efectuează o „curățare majoră” - nămolul este îndepărtat de pe fund, o mulțime de apa este schimbată, filtrele sunt adesea spălate suplimentar și plantele sunt tăiate. Acest tip de CRS de auto-îngrijire „catastrofal” nu suportă! Solul merită o atenție deosebită. În principiu, CRS poate fi păstrat pe orice substrat neutru - mai ales dacă alimentarea cu apă este moale și acidă, când schimbările mari nu necesită nici un truc cu tratarea apei. Singura dorință este ca solul să nu fie o fracțiune prea mare. Limitările sunt în principal hidrochimice: metabolismul vegetației nu ar trebui să ducă la salturi de pH, desișurile ar trebui să contribuie la formarea zonelor anoxice, iar rărirea și cultivarea periodică a acestor desișuri ar trebui să provoace pătrunderea abundentă de suc în apă, ceea ce poate provoca otrăvirea și moartea creveților. .