Coș

Rasbora Brigittae (Boraras brigittae)

Rasbora Brigittae  (Boraras brigittae)
Rasbora Brigittae  (Boraras brigittae)
Rasbora Brigittae  (Boraras brigittae)
Rasbora Brigittae  (Boraras brigittae)
Rasbora Brigittae  (Boraras brigittae)
Rasbora Brigittae  (Boraras brigittae)
Rasbora Brigittae  (Boraras brigittae)
Rasbora Brigittae  (Boraras brigittae)
Rasbora Brigittae (Boraras brigittae)
45 MDL
Fără TVA: 45 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Boraras Brigitae, este o specie de card, ca atare ar trebui tinuta intr.-un grup de 8 – 10 specimene. Mentinerea lor intr-un grup cat mai mare, va mentine pestii vioi, nu vor sta ascunsi prin colturi, se vor hranii intens, iar privelistea cardului in miscare, va fi deosebita.Masculii vor afisa culori mult mai intenses si un comportament interesant, atunci cand vor concura pentru atentia unei femele.

Familia Cyprinidae
Dimensiuni Pana la 2 cm
Aspect Boraras brigittae are un corp destul de turtit lateral, alungit și nu foarte înalt. Aripioarele dorsale, pelvine și anale sunt de formă triunghiulară și ușor ascuțite la vârfuri. Aripa caudală are o formă de semilună, cu lobii care se termină într-un punct. Boraras brigittae are un fundal de culoare maro / portocaliu, cu marginea exterioară a solzilor întunecată (cenușie / negricioasă) și o dungă longitudinală mai închisă, de culoare neagră și cu reflexe albăstrui, violete sau verzi și chiar roz (paiete), în funcție de starea de spirit a specimenelor și în funcție de intensitatea iluminării este prezentă de-a lungul corpului. Reflecțiile sunt mult mai apreciabile atunci când lumina este suficient de scăzută. Acesta din urmă începe ușor în spatele operculului și se termină la intrarea în pedunculul caudal. Culoarea portocalie strălucitoare este prezentă în Boraras brigittae în principal în jurul benzii longitudinale, a evidențierilor și a revărsărilor de pe baza înotătoarei caudale, precum și pe partea inferioară a flancurilor, în spatele părții ventrale de culoare albicioasă. O bună treime bună a acestei benzi este întotdeauna mai groasă și bine marcată, de la baza sa până la nivelul aripioarei dorsale, unde se creează ca o undă pentru a se termina mai fin.
Arealul de trai Boraras brigittae este o specie de ciprinide mici endemice în Borneo și mai precis în sud-vestul Borneo.
Durată de viață 3-5 ani
Parametrii apei Temperatura: 23 - 28°C pH: 6,0 - 7,0 Duritate: aproximativ 10° dGH
Hrana Este peste omnivor si accepta granule sau fulgi si ocazional se pot hrani cu Daphnia sau cu Artemia vie ori congelata.
Compatibilitate Sunt pesti pasnici dar nu sunt foarte indicati pentru acvarii comunitare deoarece sunt mici si speriosi, dar poate fi asociat cu alte specii mici precum Microdevario, Sundadanio, Danionella, Eirmotus, Trigonostigma.
Întreținerea în acvariu Boraras brigittae locuiește în râurile și râurile de apă neagră și asociate cu mlaștinile de turbă vechi. Apa maro din acest tip de habitat se datorează eliberării taninurilor și a altor substanțe chimice din descompunerea materialului organic în substrat, cum ar fi frunzele moarte, ramurile și crenguțele. Aclimatizarea este, de asemenea, foarte importantă, o picurare fină de aproximativ 2 ore este esențială, deoarece Boraras brigittae (și Boraras ) poate fi destul de sensibil la schimbări prea puternice ale caracteristicilor fizico-chimice. Acvariul trebuie sa fie bine plantat, cu plante de suprafata care sa umbreasca portiuni din acvariu si se pot adauga lemne decorative submerse pentru a oferi pestilor un sentiment de siguranta si pentru a spori aspectul natural al acvariului. Substratul nisipos este cea mai buna alegere pentru acesti pesti, frunzele uscate, cand vor incepe sa se descompuna vor oferi pestilor o importanta sursa secundara de hrana. Filtrarea nu trebuie sa fie foarte eficienta iar curentul trebuie sa fie slab deoarece acestia nu reusesc sa inoate daca curentul este prea puternic.