Coș

Rasbora Espei (Trigonostigma espei)

Rasbora Espei (Trigonostigma espei)
Rasbora Espei (Trigonostigma espei)
Rasbora Espei (Trigonostigma espei)
Rasbora Espei (Trigonostigma espei)
Rasbora Espei (Trigonostigma espei)
Rasbora Espei (Trigonostigma espei)
Rasbora Espei (Trigonostigma espei)
Rasbora Espei (Trigonostigma espei)
Rasbora Espei (Trigonostigma espei)
37 MDL
Fără TVA: 37 MDL
  • Stock: În stoc
* Prețul este indicat pentru o singură unitate de produs (bucată, kg, crenguță, tufiș, buchet)
* Imaginile de pe site sunt cu titlu informativ, solicitați fotografiile originale de la vânzător

Descriere

Anterior, toți peștii similari erau alocați unui singur gen - Rasbora. Cu toate acestea, mai târziu s-a constatat că în această compoziție grupul este o adevărată „mezul” de specii, indiferent de relația lor. Ca urmare a muncii taxonomiștilor suedezi, a fost efectuată o revizuire serioasă a grupului și au fost identificate mai multe genuri noi. Dar chiar și în vremea noastră, datorită noilor date despre anatomia comparată, sistematica diferitelor tipuri de analiză este rafinată și completată.

Familia Cyprinidae
Dimensiuni 2,5-3 cm
Aspect Culoarea peștelui poate varia în funcție de zonă; de exemplu, indivizii din provincia Krabi din Thailanda au avut o colorație roșiatică mai intensă decât peștii din provincia Chanthaburi din estul țării. Espey rasbora are o culoare portocalie strălucitoare sau roșiatică a corpului. O dungă în formă de L trece de la coadă până la mijlocul corpului. Aripioarele sunt transparente, dar cu un luciu portocaliu vizibil. Uneori, din cauza asemănărilor externe, spike-ul este confundat cu analiza lui Hengel. Dar există o diferență între ele - în analiza lui Espey, culoarea corpului este portocaliu aprins, în analiza lui Hengel este transparentă cenușie. Și este, de asemenea, foarte asemănător cu analiza unui heteromorf.
Arealul de trai Asia de Sud-Est
Durată de viață 3 ani
Parametrii apei Temperatura apei: 23-27 C. Aciditate: 6,0 - 7,0. Duritate: până la 12.
Hrana Rasbora poate fi hrănită cu hrană uscată în acvariu, dar alimentele mici și congelate, cum ar fi viermii de sânge, dafnia și creveții de saramură sunt cele mai bune și cele mai naturale, împreună cu fulgi uscați și pelete de bună calitate.
Compatibilitate Rasborii sunt pești pașnici care vor fi o alegere excelentă pentru crearea unui acvariu comunitar. Cel mai important este să nu uitați că este necesar să păstrați analiza în pachete. Desigur, o încercare de a planta o selecție cu pești răpitori mari sau doar specii mari în cele mai multe cazuri se va sfârși cu eșec. Prin urmare, pot fi selectați ca vecini numai pești calmi proporționali - neon, tetra, guppies, iris mic, mici barbi calmi. Rasbora se înțelege bine cu somnul pașnic - coridoare și ancistru.
Întreținerea în acvariu Deoarece aceștia sunt pești de grup, păstrarea unui espei într-un stol de aproximativ 10 indivizi necesită un acvariu cu un volum de 60 de litri sau mai mult. Atunci când alegeți decorațiuni pentru un acvariu, trebuie avut în vedere faptul că un substrat întunecat, completat cu zgomote și frunze, va ajuta peștii să dobândească cea mai saturată culoare. Substratul de jos poate fi moale (nisipos) și pe el sunt așezate diverse ramuri și rădăcini de copaci astfel încât să formeze o mulțime de ascunzători. În aceste adăposturi, peștii se vor ascunde dacă este necesar. Pentru a face acvariul să se simtă „mediu natural” este recomandat să așezi pe fund frunze uscate ale copacilor, precum stejar, migdal sau fag. Aceste frunze vor îndeplini și o altă sarcină importantă: substanțele eliberate în timpul descompunerii lor vor aduce compoziția apei la cea asemănătoare apei din habitatele naturale din espei. Frunzele pot fi păstrate în acvariu până când sunt complet descompuse. Sau le puteți schimba în mod regulat (la fiecare câteva săptămâni) cu altele noi.