Coș

Labeo bicolor

Labeo bicolor
Labeo bicolor
Labeo bicolor
Labeo bicolor
Labeo bicolor
Labeo bicolor
Labeo bicolor
Labeo bicolor
Labeo bicolor
80 MDL
Fără TVA: 80 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Rechinul - sub acest nume, labeo bicolor, un pește de dimensiunea palmierului, este cunoscut în rândul acvariștilor de limbă engleză. Labao în două culori a primit acest nume pentru forma sa (similar cu rechinul) carenei și metoda de manevră a elementului de apă.

Familia Cyprinidae
Dimensiuni 10-12 cm
Aspect Acest peste are un corp alungit, putin turtit pe laterale. Are corpul colorat in negru. Inotatoarele sale au acelasi colorit ca si restul corpului. Coada sa este in forma de “V”, bine conturata si definita, si care are un colorit rosu. Inotatoarele pelvice sunt dispuse undeva in zona de mijloc a burtii. Inotatoarele pelvice, dorsala si anala au varful colorat in alb. Ochii sai sunt mari, de culoare inchisa, cu o zona inelara invecinata de culoare aurie, urmata de o alta neagra. Are o gura dispusa ceva mai jos, cu o pereche de mustati dispuse ceva mai sus.
Arealul de trai Este o specie de pesti care isi are originile in apele dulci ale lacurilor si raurilor din Tailanda.
Parametrii apei pH: 6.0 - 8.0 Temperatura: 22 -27 °C Duritate: 8-15 °d
Hrana Consuma algele uscate, salata verde uscata si frunze de spanac fierte. Nu mananca Cyclopi si dafnii vii din cauza pozitiei gurii. Aceasta specie de pesti culege cu multa pricepere dintre pietrisul sau nisipul de pe fundul acvariului tubifexii morti.
Compatibilitate Această specie trăiește un stil de viață solitar, dar există rapoarte despre alianțe aparente cu alte specii. Compatibil cu speciile Chromobotia, Botia, Syncrossus și Yasuhikotakia.
Întreținerea în acvariu Poate fi tinut in acvarii mari, cu substrat nisipos si cateva pietre mai mari si tocite de apa din loc in loc. Se recomanda ca acvariul sa fie plantat desi acesta va ataca plantele. Se pot folosi Anubias si Bolbitis. Acvariul trebuie sa aiba mai multe ascunzatori formate din pietre sau crengi si radacini.