Coș

Barbus Denisoni (Sahyadria denisonii)

Barbus Denisoni (Sahyadria denisonii)
Barbus Denisoni (Sahyadria denisonii)
Barbus Denisoni (Sahyadria denisonii)
Barbus Denisoni (Sahyadria denisonii)
Barbus Denisoni (Sahyadria denisonii)
Barbus Denisoni (Sahyadria denisonii)
Barbus Denisoni (Sahyadria denisonii)
Barbus Denisoni (Sahyadria denisonii)
Barbus Denisoni (Sahyadria denisonii)
87 MDL
Fără TVA: 87 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Mulți pești de acvariu își câștigă popularitatea la zeci de ani după ce au fost descoperiți pentru prima dată. Un exemplu izbitor în acest sens este barb Denison. Prima descriere științifică a acestui pește strălucitor a fost făcută în 1865, iar specia s-a răspândit numai după o expoziție internațională majoră din Singapore în 1997.

Familia Cyprinidae
Dimensiuni
Aspect Corp lung și în formă de torpilă, conceput pentru navigare rapidă. Corp argintiu cu o linie neagră care merge de la nas până la coada peștelui. Și, în contrast cu linia neagră, este un roșu aprins care merge deasupra ei, pornind de la nas, dar desprinzându-se în mijlocul corpului. Înotătoarea dorsală este, de asemenea, roșu aprins de-a lungul marginii, iar pe înotătoarea caudală sunt dungi galbene și negre. La indivizii maturi, pe cap apare o dungă verzuie.
Arealul de trai India
Durată de viață 6-8 ani
Parametrii apei Т=23-25°С, pH=6.5-7.5, GH=8-12.
Hrana Denisonul este omnivor și mănâncă bine toate tipurile de alimente. Dar, pentru ca starea lor să fie optimă, trebuie să hrăniți cele mai diverse, asigurați-vă că includeți alimente vegetale în dietă. Trebuie să-l ții într-un stol, de la 6-7 indivizi sau mai mult. În turmă este redusă agresivitatea și stresul peștilor.
Compatibilitate De regulă, rapoartele de comportament agresiv se referă la situația în care unul sau doi pești sunt ținuți într-un acvariu. Deoarece denisons sunt pești destul de scumpi, de obicei cumpără un cuplu. Având în vedere că este destul de mare, este nevoie de un acvariu pentru o astfel de turmă de la 85 de litri. Vecini buni pentru Denison vor fi: Sumatra barb, Congo, tetra de diamant, spini sau diverse somn - tarakatums, coridoare.
Întreținerea în acvariu Barb Denison cu greu poate fi numit un pește fără pretenții. Pentru a crea condiții confortabile pentru ea, va trebui să muncești din greu. Peștii sunt esențiali de păstrat în stoluri de 8-10. Conținutul solitar va provoca stres sever în acest barb și va reduce drastic speranța de viață. Volumul minim al acvariului pentru o astfel de turmă ar trebui să fie de cel puțin 200 de litri. Este de dorit ca acesta să fie alungit, deoarece peștilor le place foarte mult să înoate rapid. Fundul acvariului poate fi acoperit cu nisip de râu, așchii de granit, pietricele de dimensiuni medii. Este recomandabil să selectați nuanțe închise, acestea vor sublinia mai bine culoarea peștelui. Ca și decorațiuni, puteți instala mai multe zgomote sau pietre naturale. Este mai bine să plantezi șiruri de plante vii de-a lungul pereților laterali: elodea, cryptocoryne, hornwort, vallisneria etc. Peștii nu au cerințe speciale pentru iluminare, dar o iluminare mai puternică va avea un efect bun asupra creșterii plantelor vii și asupra aspectului peștilor. Acvariul trebuie să fie echipat cu un filtru și un aerator, deoarece barbii din natură iubesc corpurile de apă cu apă curată și mult oxigen. Un curent moderat va menține peștele în formă bună. Nu trebuie permis un conținut ridicat de compuși azotați, pentru care sunt necesare schimbări săptămânale de apă (25-30%).