Coș

Odessa barb (Pethia padamya)

Odessa barb (Pethia padamya)
Odessa barb (Pethia padamya)
Odessa barb (Pethia padamya)
Odessa barb (Pethia padamya)
Odessa barb (Pethia padamya)
Odessa barb (Pethia padamya)
Odessa barb (Pethia padamya)
Odessa barb (Pethia padamya)
Odessa barb (Pethia padamya)
52 MDL
Fără TVA: 52 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

În familia crapului există o specie minunată de pești veseli și strălucitori care creează o imagine colorată și agitată în acvariu. Barburile agile și înfățișate încântă acvaristii cu temperamentul lor neobosit și culoarea atractivă. Un reprezentant proeminent al acestor pești este Scarlet Barbus (Odessa).

Familia Cyprinidae
Dimensiuni Pana la 6 cm
Aspect Barbul stacojiu este considerat pe drept unul dintre cei mai frumoși reprezentanți ai genului. Culoarea principală a corpului este argintiu cu luciu metalic, spatele este gri-verzui, abdomenul este mai deschis. Înotatoarea caudală este roșie, restul sunt transparente cu linii negre clare. Există pete întunecate în spatele capacelor branhiale și la baza cozii. Cei mai viu colorați masculi ai barbei stacojii. O dungă roșie largă trece pe părțile laterale ale corpului, de la ochi până la coadă. Devine deosebit de luminos în timpul perioadei de depunere a icrelor. Femelele sunt mult mai modest colorate și nu au o dungă strălucitoare, dar sunt mai mari decât masculii.
Arealul de trai Asia de Sud-Est
Durată de viață 3 ani
Parametrii apei Т=20-25°С, pH=6.5-7.0, GH=5-15.
Hrana În acvariu, barbii mănâncă de bunăvoie orice fel de mâncare. Dar nu uitați că alimentele vii și congelate pot deveni o sursă de boli periculoase și nu conțin o gamă completă de nutrienți, așa că este mai bine să acordați preferință alimentelor uscate de înaltă calitate.
Compatibilitate Barbul stacojiu, în ciuda temperamentului său fierbinte, este compatibil cu majoritatea peștilor de acvariu de dimensiuni comparabile. Luptele pot avea loc între ele dacă există o mulțime de barbi. Prin urmare, este mai bine să le păstrați în stoluri mici de opt până la zece bucăți. Dacă este necesar, peștii slabi trebuie transferați într-un alt acvariu. Problemele de conviețuire pot apărea la peștii cu aripioare lungi. Cum ar fi îngerii și telescoapele pe îndelete, precum și cele ale lui Petushki. Locuitorii curioși și neliniștiți din Odessa vor mușca pur și simplu aripioarele acestor pești. Cu restul se comportă calm, dacă agresează, atunci nu este rău din asta.
Întreținerea în acvariu Barburile stacojii sunt cel mai bine păstrate într-un acvariu mare și spațios, cu desișuri de plante și iluminat cât mai aproape de natural strălucitor. Puteți pune pământ grosier, pietre mari, lemn de plutire și alte decor în acvariu. Dar vă sfătuim să nu abuzați de prezența desișurilor dense de plante și de cantitatea de decor. Peștii au nevoie de mult spațiu liber pentru înot și joacă. În general, acești pești nu sunt foarte capricios și trăiesc de bunăvoie chiar și în cele mai mici acvarii. Acvariul nu trebuie să conțină concentrații excesive de compuși azotați și fosfați.