Coș

Neolamprologus leleupi

Neolamprologus leleupi
Neolamprologus leleupi
Neolamprologus leleupi
Neolamprologus leleupi
Neolamprologus leleupi
Neolamprologus leleupi
Neolamprologus leleupi
Neolamprologus leleupi
Neolamprologus leleupi
87 MDL
Fără TVA: 87 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Pește colorate în galben sunt mai mult de o raritate în acvarii cu apă dulce, ceea ce face acest ciclide frumos foarte căutat. Acesta este, probabil, cel mai cunoscut ciclide a fi fost vreodată exportate din lac. Primele exemplare au fost exportate în 1958, dar a fost destul de rare și scumpe până în anii 1970, când a început să fie crescute în număr mare. Alte nume comune este cunoscut de Leleupi sunt, Orange Leleupi cichlid, aur cichlid, aur Leleupi cichlid și tanganyikan Lemon cichlid.


Familia Cihlidae
Dimensiuni 10 cm
Aspect Are corpul alungit și capul mare. Culoarea este auriu-portocaliu, există indivizi cu o culoare închisă și puncte deschise.
Arealul de trai Lacul Tanganka
Durată de viață 9 ani
Parametrii apei Temperatura 24-27°C, dH 8-20°, pH 7,5-8,5
Hrana Acest ciclid este omnivor. Se hrănește, printre altele, cu nevertebrate găsite în substrat.
Compatibilitate În calitate de vecini, puteți folosi și alți pești din Lacul Tanganyika și Malawi, cu excepția speciei Mbuna, sau a oricărei alte specii care pot trăi în condiții similare.
Întreținerea în acvariu Dimensiunile optime pentru o pereche de pești încep de la 70 de litri. Designul este destul de simplu, aveți nevoie de un substrat nisipos, grămezi de pietre sau pietre, din care se formează adăposturi sub formă de peșteri și grote, sunt potrivite și vase ceramice simple răsturnate pe o parte. Păstrarea cu succes a ciclidei de lămâie este posibilă în condiții de apă foarte curată și valori ridicate ale parametrilor hidrochimici pH și dGH. Pentru a menține calitatea corespunzătoare a apei, pe lângă înlocuirea ei săptămânală (20–25% din volum), va fi necesară instalarea unui sistem de filtrare productiv, precum și curățarea regulată a solului de deșeurile organice.