Coș

Biban de sticla (Parambassis ranga)

Biban de sticla (Parambassis ranga)
Biban de sticla (Parambassis ranga)
Biban de sticla (Parambassis ranga)
Biban de sticla (Parambassis ranga)
Biban de sticla (Parambassis ranga)
Biban de sticla (Parambassis ranga)
Biban de sticla (Parambassis ranga)
Biban de sticla (Parambassis ranga)
Biban de sticla (Parambassis ranga)
70 MDL
Fără TVA: 70 MDL
  • Stock: În stoc

Descriere

Un astfel de locuitor de râu neobișnuit nu a putut decât să atragă atenția acvaristilor. Pentru unii, această specie seamănă cu fantome, pentru unele ființe extraterestre. În orice caz, bibanul de sticlă este cu siguranță unul dintre cei mai originali pești de acvariu. Din păcate, în ultimii ani a devenit din ce în ce mai dificil să găsești indivizi cu colorație naturală, deoarece bibanii colorați artificial cu dungi de vopsea luminiscentă s-au răspândit. Spre deosebire de peștii GloFish, a căror strălucire nu este dăunătoare sănătății, procedura de vopsire este un stres teribil pentru pești.

Familia Ambassidae
Dimensiuni 8 cm
Aspect Corpul peștelui este aplatizat lateral și înalt. Are forma de diamant. Transparența este principala caracteristică a corpului bibanului de sticlă. Acest lucru se vede clar la o vârstă fragedă a peștelui. Și apoi, odată cu vârsta, masculii maturi capătă o culoare auriu-portocaliu, femelele - argintiu-oțel. La masculii gata de depunere a icrelor, de-a lungul marginilor aripioarelor dorsale și anale, pe vezica natatoare alungită apar un chenar alb-albastru și pete. La femele, această bulă are formă rotundă. Culoarea corpului lor este mai modestă decât cea a bărbaților.
Arealul de trai Asia de Sud și de Sud-Est
Durată de viață 3-4 ani
Parametrii apei Т=22-26°С, pH=7.2-8.2, GH<10.
Hrana Când sunt ținute într-un acvariu, acceptă perfect hrana uscată de înaltă calitate, care (spre deosebire de alimentele vii și congelate) este complet echilibrată, conține aditivi funcționali și nu reprezintă o amenințare pentru contaminarea acvariului.
Compatibilitate Nu este greu să găsești conviețuitori pentru bibanii de sticlă într-un acvariu comun. Aceștia sunt pești complet pașnici și destul de timizi, pot fi combinați doar cu specii mari și agresive. Rasboras, danios, iris mic și barbs vor deveni vecini excelenți. Somnul liniștit - ancistru și coridoare - va fi, de asemenea, o companie bună pentru bibani. Bibanii și creveții nu vor jigni: cireșe, cristale și filtre. Dacă intenționați să păstrați bibanii de sticlă în apă sălmată, atunci guppies, mollies, gobii de albine, care tolerează bine astfel de condiții, sunt potrivite ca însoțitori.
Întreținerea în acvariu Bibanii de sticlă sunt pești de școlar tipici care se vor dezvolta în grupuri de 6-8. Volumul recomandat al acvariului este de la 60 de litri. Trebuie alocate în mod necesar două zone: prima - pentru înot liber, a doua - cu desișuri dense de plante și adăposturi, deoarece bibanii transparente sunt foarte timizi. Nisipul sau pietrișul fin sunt perfecte ca sol. Compozițiile făcute din pietre naturale și zăvoare vor arăta bine în acvariu. Bibanul de sticlă adoră apa curată și oxigenată, așa că asigurați-vă că instalați filtrul și compresorul potrivit. În fiecare săptămână este necesar să înlocuiți 20% din apa din acvariu cu apă proaspătă. Nu trebuie permise modificări bruște ale parametrilor apei, astfel de modificări vor fi dăunătoare bibanilor. Iluminarea nu trebuie să fie prea puternică, este mai bine să o diminuați cu ajutorul plantelor plutitoare. Bibanul de sticlă nu dăunează plantărilor de plante vii, așa că puteți folosi orice specie doriți.