Coș

Tetraodon biocellatus

Tetraodon biocellatus
Tetraodon biocellatus
Tetraodon biocellatus
Tetraodon biocellatus
Tetraodon biocellatus
Tetraodon biocellatus
Tetraodon biocellatus
Tetraodon biocellatus
Tetraodon biocellatus
270 MDL
Fără TVA: 270 MDL
  • Stock: În stoc
* Prețul este indicat pentru o singură unitate de produs (bucată, kg, crenguță, tufiș, buchet)
* Imaginile de pe site sunt cu titlu informativ, solicitați fotografiile originale de la vânzător

Descriere

Foarte puțini oameni nu pot zâmbi și nu pot rămâne indiferenți când văd pentru prima dată aceste bile de pește. Fețele lor expresive, ochii și aripioarele asemănătoare elicei îi fac locuitori interesanți într-un acvariu de apă dulce. Tetradons - bilele și-au primit numele datorită capacității lor de a se umfla cu apă sau aer atunci când pericolul amenință (un mecanism de apărare - este mai dificil să înghiți un pește mare decât unul mic).

Familia Tetraodontidae
Dimensiuni 8 cm
Aspect Acest peste este unul care are un corp tipic pentru o specie de peste-balon. Este un peste indesat, care are ochii iesiti in afara si o frunte lata. Are un invelis exterior, care seama cu pielea, si care este acoperit cu tepi, din loc in loc. Coloritul sau exterior, variaza foarte mult in functie de varsta si locul de unde provine exemplarul. Burta sa este alba, indiferent de aceste conditii. Partea dorsala are un colorit gri deschis spre gri inchis, cu pete verzi spre galben, de diferite marimi si forme. Fiecare peste are modelul sau unic de pete si dungi, care nu mai este intalnit la niciun alt exemplar. Inotatoarele dorsala si anala sunt mici, rotunde si sunt dispuse la poluri opuse. Coada sa este in forma de evantai. Si coada si inotatoarele, sunt de culoare gri, putin transparente si opace.
Arealul de trai Thailanda, Sri Lanka, Birmania, India
Durată de viață 5-10 ani
Parametrii apei T-23-28°C, рН 7.0-8.0, dH 7-12°
Hrana Se hraneste cu tot felul de crustacee, precum si viermi si alte alimente vii si congelate. Ar trebui sa fie hraniti in mod regulat cu melci si crustacee (cum ar fi picioarele de crab, creveti etc.) pentru a-si mentine dintii ascutiti. Ca si in cazul altor Pufferi, acestia cresc in mod continuu si devin o problema daca nu sunt hraniti corespunzator.
Compatibilitate Poate fi tinut intr-un acvariu comunitar, dar trebuie sa fiti prudenti atunci cand alegeti "colegii" de acvariu, deoarece tinde sa ciupeasca inotatoarele pestilor cu miscare lenta sau cu inot lung. Intr-un bazin cu apa dulce este de preferat sa fie tinut cu specii care se inoata rapid, cum ar fi pestii din specia Rasbora si Barbus. intr-un acvariu comunitar cu apa salmastra poate fi tinut de exemplu cu Bumblevee Gobi si alte specii care au o toleranta la sare. Desi va trai in compania exemplarelor din aceeasi specie intr-un bazin suficient de mare, studiile au aratat ca specimenele pastrate singure traiesc de obicei mult mai mult in captivitate. Daca doriti sa pastrati mai mult de unul, incercati sa cumparati cel putin 4 pesti, astfel incat orice agresiune sa fie disipata intre grup.
Întreținerea în acvariu Cel mai bine se simte intr-un acvariu puternic plantat, cu radacini si ramuri rasucite pentru a oferi zone suplimentare in care sa se poata ascunde. Plantele cu frunze subtiri si moi pot fi mestecate de catre acesta. Lasati spatii deschise intre ele pentru inot, deoarece aceasta este o specie activa. Folosirea unui substrat de nisip si a plantelor plutitoare pentru difuzarea luminii este, de asemenea, recomandata. Aceasta specie este foarte sensibila la conditiile de degradare a apei, deci schimbarile regulate partiale ale apei sunt o necesitate. Desi este adesea considerata o specie de apa dulce, ea tinde sa aiba durata mai lunga de viata prin adaugarea de sare marina pana se ajunge la o salinitate de aproximativ 1.005 in acvariu.